PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

CONSUM

15
Març
2024

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor atén més de 4.600 consultes o reclamacions durant 2023

En el marc de la commemoració del Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores, s’impulsarà una campanya informativa adreçada al comerç de proximitat

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor atén més de 4.600 consultes o reclamacions durant 2023

Avui, 15 de març, es commemora el Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores. En el marc de la celebració, l’Ajuntament ha organitzat una campanya informativa adreçada al comerç de proximitat, que s’iniciarà al Mercat Central per després estendre’s a altres mercats de la ciutat. Coincidint amb la commemoració també s’ha donat a conèixer el balanç de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) al llarg de 2023. Durant l’any passat, l’OMIC va atendre un total de 4.625 consultes o reclamacions.

WhatsApp Image 2024 03 15 at 12.41.34

D’aquests 4.625 casos, el 35% corresponen a consultes i reclamacions sobre telefonia, subministraments bàsics, entitats bancàries, asseguradores i compres per internet, entre d’altres i el 65% restant a consultes sobre consum.

En xifres globals, durant l’any passat es van tancar un total de 1.695 expedients, amb 678 casos resolts de forma favorable per a l’usuari i 345 derivats a la Junta Arbitral de Consum. Aquest organisme completa el marc jurídic de protecció de les persones consumidores i usuàries, substituint l’actuació dels Jutjats i Tribunals per una actuació privada, subjecta a menys formalitats i amb els mateixos efectes vinculants que una sentència.

A banda, el darrer any es van organitzar activitats i exposicions de sensibilització per fomentar el consum responsable, que van comptar amb la participació de més de 1.800 assistents i més de 30 tallers adreçats a centres escolars, entre d’altres iniciatives.

Campanya informativa

Dins la commemoració del Dia Mundial, s’ha organitzat una campanya informativa adreçada als i les paradistes del Mercat Central, per tal de reforçar el coneixement sobre els requisits i les obligacions en l’àmbit del consum. L’activitat compta amb el suport de la Diputació de Barcelona que, en aquest mateix marc, organitza també una campanya per promoure el consum de proximitat responsable.

La iniciativa comptarà amb una xerrada, el proper 19 de març a les 14h al Mercat Central, sobre els requisits mínims de la normativa de consum. Durant la sessió es tractarà la importància de la informació sobre horaris i preus, el fet de facilitar els tiquets i les factures als clients com a comprovants de venda, i es parlarà de l’etiquetatge dels productes, entre altres qüestions.

Com a part de l’activitat, s’organitzaran a l’abril una sèrie de visites de personal tècnic de la Diputació a les parades.

Tot plegat és una primera experiència que es preveu realitzar també a altres mercats de la ciutat.

Dia Mundial

El 15 de març de 1962, el president dels EUA John F. Kennedy va pronunciar un discurs davant el Congrés d'aquest país incidint en els drets dels consumidors. La data va quedar definitivament instaurada de forma oficial per l'ONU l'any 1983 i es va començar a celebrar cada 15 de març el Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores per augmentar la conscienciació sobre aquests drets.

Categories Comerç, Consum, Economia i treball Tags Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores, Mercats municipals, Oficina Municipal d'Informació al Consumidor, OMIC