PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

CapWeb Residus

 

29
Maig
2023

Adjudicades les obres per remodelar els entorns de les escoles Sant Julià, Samuntada i Joaquim Blume

Aquest projecte està finançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)

Adjudicades les obres per remodelar els entorns de les escoles Sant Julià, Samuntada i Joaquim Blume

La Junta de Govern Local ha aprovat avui l’adjudicació de les obres per millorar els entorns de les escoles Sant Julià, Samuntada i Joaquim Blume. Les actuacions als tres centres educatius tindran un pressupost d’adjudicació total de 451.089,32 euros, són projectes EDUSI i estan cofinançats al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER. 

El contracte es divideix en quatre lots. Un primer per a tasques de senyalització horitzontal dels entorns (adjudicat a Euroseñal, SL per 73.169,25 €) i els restants per a cada obra de millora dels tres respectius camins i entorns escolars (adjudicats a Urbe-SBD, SL, per un import global de 377.920,07 €).

L’objectiu de les obres és promoure la mobilitat activa, saludable, sostenible i l’autonomia infantil; crear un entorn amable i segur per als infants; dissenyar una zona d’espera per a la comunitat escolar, que fomenti les relacions i vincles comunitaris, i augmentar la presència de verd urbà i zones de joc lligades al centre escolar.

Els projectes preveuen mesures de gestió del trànsit i millores en l’espai públic com ara l’ampliació de voreres o dels espais d’estada propers al centre. També s’inclouen millores en el verd urbà, accions en la calçada com ara reductors de velocitat, passos de vianants elevats i la millora de la seguretat en els encreuaments.

Aquestes actuacions s’executaran de manera tàctica, utilitzant pintura i elements de mobiliari. Per a l’elaboració de la proposta, s’han dut a terme taules de treball amb les comunitats educatives i enquestes a l’alumnat, com agents principals.

A banda d’aquestes actuacions, n’hi ha previstes altres per millorar els entorns escolars. En total, l’Ajuntament destinarà més d’1 milió d’euros a accions per aconseguir una mobilitat més segura als entorns de totes les escoles de la ciutat.

           

 

Categories Districtes, Sabadell 2030, Edusi, Espai públic , Projectes Estratègics, Urbanisme i Habitatge Tags EDUSI, Fons europeus, Millora entorns escolars