PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

CapWeb Residus

 

17
Febrer
2023

Els treballs per configurar una nova zona de jocs infantils de més de 2.000 m2 al carrer de Mauritània van cobrint etapes

A hores d’ara s’estan fent els moviments de terres per configurar aquest nou espai per a infants, que donarà resposta a una demanda del veïnat i de la comunitat educativa

Els treballs per configurar una nova zona de jocs infantils de més de 2.000 m2 al carrer de Mauritània van cobrint etapes

Avancen els treballs per ubicar una nova zona de jocs infantils al carrer de Mauritània, a l’entorn de l’Escola Pau Casals. La nova àrea, de més de 2.000 m2 i integrada en l’entorn natural, donarà resposta a una demanda veïnal i de la comunitat educativa i comportarà una inversió de 277.195 euros. La previsió és que les obres finalitzin dins aquest primer semestre de l’any.

A hores d’ara s’estan fent els moviments de terres que permetran configurar aquest nou espai. Després s’ubicaran els murs i paviments, les instal·lacions d’enllumenat i reg i finalment s’hi col·locaran els jocs i mobiliari urbà i es plantarà l’arbrat.

L’alcaldessa, Marta Farrés, va visitar ahir les obres i ha comentat que

“anem veient com aquesta nova zona de jocs va prenent forma i aviat podrà estar a disposició dels infants i famílies de l’escola i del barri. Crec que podem estar molt contents amb aquest projecte, ja que després de finalitzar el nou camí escolar del Pau Casals, aquesta era també una actuació molt demanada i hi estem donant resposta”.

El nou espai, pensat per a infants de diferents edats, comptarà amb dues zones diferenciades. D’una banda, la situada a la part més alta i on l’arbrat serà el protagonista juntament amb jocs de trepa i de fusta. De l’altra, a la part baixa, s’instal·laran els jocs infantils tradicionals i s’hi accedirà a través de rampes. Justament les dues àrees estaran connectades mitjançant una rampa amb tobogans i cordes.

A la nova àrea hi haurà zones de descans, amb la incorporació de bancs, papereres i una font. Així mateix, s’adequaran els accessos per facilitar la mobilitat a la zona, es plantarà nou arbrat i es millorarà la vegetació de l’entorn. Amb tot, els infants podran gaudir de la natura alhora que desenvolupen les seves habilitats psicomotrius, socioemocionals i creatives mentre les famílies descansen en un espai condicionat.

El nou espai de jocs s’emmarca en un projecte més ampli que ha inclòs la creació del nou camí escolar a l’Escola Pau Casals per a una mobilitat més segura i sostenible cap al centre educatiu. Dins aquesta actuació, s’han renovat els espais adjacents a l’escola i les escales situades entre els carrers de Mauritània i Via Aurèlia i s’han creat noves zones de passeig i estada. En aquesta primera reforma, finançada al 50% amb fons europeus FEDER (EDUSI), es van invertir més de 590.000 euros.

Categories Districtes, Edusi, Cultura i esport, Espai públic Tags Districte 4, Escola Pau Casals, Jocs carrer Mauritània, Jocs infantils, Millora entorns escolars