PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES

05
Juliol
2021

La Junta de Govern aprova projectes de ciutat per valor de més de 2,7 milions d’euros

Les obres de la fase 1 del Parc del Nord i l’aprovació inicial del Pla de millora urbana de La Roureda reben llum verda a la Junta de Govern

La Junta de Govern aprova projectes de ciutat per valor de més de 2,7 milions d’euros

La Junta de Govern Local aprova aquesta setmana més projectes de ciutat. En aquesta ocasió per un valor total de 2.781.106 euros. Entre les actuacions més destacades, hi ha l’adjudicació del contracte d’obres del Parc del Nord. El conjunt d’actuacions de la fase 1 del Parc del Nord persegueix la recuperació del corredor ecològic que era el torrent del Capellà, una estructura natural, l’eliminació de la qual ha anat afectant el desenvolupament del teixit urbà a l’entorn nord de la ciutat. Es pretén, doncs, recuperar l’indret com un sistema d’infiltració, aprofitament i acumulació de l’aigua de pluja.

Aquest projecte, cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional FEDER, forma part dels projectes EDUSI i té un cost de 2,2 milions d’euros. Es preveu que les obres comencin aquesra propera tardor i tinguin una durada d’un any aproximadament.

També en destaca l’aprovació inicial del Pla de millora urbana de La Roureda, que ordena més de 30.000 m2 de sòl a l'entorn dels carrers de Costabona i d'Àger, al nord de Sabadell. Aquest procediment és un avanç important per a la futura construcció d’habitatges protegits i de nous espais verds, amb 1,28 hectàrees de parcs i jardins.

Les actuacions permetran la construcció de 99 habitatges per a gent gran i 50 pisos més de lloguer protegit, espais per a entitats i activitats veïnals, nous parcs infantils i 150 places més d’aparcament subterrani de lloguer, un cop finalitzades les obres. Està previst que les obres puguin començar el 2023.

La Junta també ha aprovat el plec de clàusules i l’expedient de contractació de les obres per a la renovació de la gespa artificial del camp de futbol de Sant Oleguer i dels camps de futbol del recinte esportiu de Merinals. Els treballs tindran un pressupost global de licitació de 419.687,65 euros i un termini d’execució de 45 dies per al camp de Sant Oleguer i de dos mesos per al d’Arraona-Merinals. Es preveu finalitzar les obres dins d’aquest any.

I un altre dels punts destacats de la Junta de Govern d’avui és l’aprovació del plec de clàusules per a la instal·lació de dues estacions de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics a l’avinguda de Prat de la Riba i de dues estacions de recàrrega semi ràpida al carrer d’Alguersuari i Pascual. El pressupost global de licitació de les obres és de 161.419,28 euros.