PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES

CapWeb Residus

 

21
Juliol
2023

Les obres del parc del Nord es reprenen aquest mes de juliol per fer realitat aquest nou gran espai verd de la ciutat

En el temps que l’obra civil ha estat aturada per problemes de l’empresa adjudicatària, els treballs de jardineria han continuat endavant

Les obres del parc del Nord es reprenen aquest mes de juliol per fer realitat aquest nou gran espai verd de la ciutat

Les obres del Parc del Nord es reprenen aquest mes de juliol amb la construcció dels murs previstos en el projecte, la pavimentació de camins i la col·locació de part de l’enllumenat. Els treballs d’obra civil del Parc havien quedat aturats després que l’empresa adjudicatària entrés en concurs de creditors i ara els continuarà una altra constructora. Val a dir, però, que en tot aquest temps, els treballs de jardineria d’aquesta nova gran zona verda han continuat endavant.

Tal com ha explicat l’alcaldessa, Marta Farrés,

"el parc del nord és una de les peces importants per guanyar espais verds a la ciutat i que puguem oxigenar al màxim els barris. Aquí, com sabeu, l’empresa que estava fent obra civil va fer concurs de creditors i ara hi ha una nova empresa però els treballs al parc no s han aturat mai perquè, mentrestant, hem continuat amb la jardineria".

L’alcaldessa ha afegit que

"el parc estarà a més vinculat a tota la zona esportiva del nord i va agafant forma"

i ha explicat que la intenció és revisar també la jardineria.

“Segurament haurem de reforçar amb alguna fase més perquè tingui la qualitat que volem per a tots els espais de la ciutat”, ha dit.

Els treballs de murs, pavimentació i enllumenat corresponen al Lot 1 del Parc, d’obra civil del projecte i que contempla tota la part necessària per configurar l’estructura del nou espai, a excepció de la vegetació i el sistema del reg, que són objecte del lot 2, de jardineria.

Pel que fa a la jardineria, en aquest temps l’empresa adjudicatària del lot 2 ha anat executant i continuen endavant els treballs d’instal·lació de reg i de plantació d’arbrat i d’arbustiva. En concret, s’han plantat més de mig miler d’arbres, que se sumen als ja existents.

El Parc del Nord serà un dels corredors verds més importants de la ciutat, amb una superfície aproximada de 76.000 m2. La inversió dels treballs actuals, propera als 2,1 milions d’euros, forma part de les Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), cofinançat al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Corredor ecològic

El nou pulmó verd de la zona nord disposarà de nous espais de passeig i estada amb mobiliari, jocs infantils, zona de petanques i una àrea d’esbarjo per a gossos.

Les obres que s’han fet fins al moment s’han centrat en l’àrea compresa entre els carrers de Corones i Clavells, on s’ha fet moviment de terres i reperfilat de la topografia, amb la definició de les bases de laminació de l’aigua, dels camins i dels espais d’usos. També s’han fet les instal·lacions d’enllumenat, de drenatge i de reg i s’hi han col·locat part de les columnes d’enllumenat.

Amb el Parc del Nord es recuperarà el corredor ecològic de l’antic torrent del Capellà, amb una zona verda pensada per tal que sigui essencialment permeable, de manera que les aigües superficials tinguin un procés d’infiltració natural. Un efecte que s’aconsegueix reduint al mínim les superfícies pavimentades i acumulant les aigües de la pluja en petites basses de laminació connectades a la ciutat. Aquesta operació està pensada perquè contribueixi a la millora de la biodiversitat local.

Categories Edusi, Districtes, Sabadell 2030, Espai públic , Parcs i Jardins, Projectes Estratègics, Urbanisme i Habitatge Tags Corredor verd, Parc del Nord