PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

capsaleraEstiuJove 002

Infeccions de Transmissió Sexual

Sida, malaltia deguda a la destrucció del sistema immunitari de la persona i produïda per un virus: el VIH.
Si un cert nombre de VIH aconsegueix entrar dins el flux sanguini, els anticossos surten per combatre'ls. Si algun VIH aconsegueix despistar-los, s'instal·len dins de les cèl·lules de la sang, es van reproduint i la persona es va quedant sense defenses i és aleshores quan s'és més susceptibles de patir qualsevol malaltia.
On més augmenten el nombre de casos de Sida és en les relacions heterosexuals sense protecció. Per tant, el preservatiu és l'eina més eficaç per a prevenir la Sida.
Ser seropositiu, vol dir que tens el VIH a la sang. Això només es pot detectar mitjançant una anàlisi de sang al laboratori. Aquest es pot fer gratuïtament als Centres d'Atenció Primària, al Centre Jove d'Anticoncepció i Sexualitat o en algunes ONG com ara Actúa Vallès, que ofereixen aquest servei . Perquè el resultat pugui considerar-se definitiu és necessari que hagin passat tres mesos des de la darrera pràctica de risc. 

Existeixen altres infeccions que s'encomanen durant les relacions sexuals. Hi ha una sèrie de símptomes que t'han d'alertar: berrugues o lesions a la pell dels genitals; secrecions o fluixos diversos i molèsties com ara picor, coïssor o dolor.
La majoria d'aquestes malalties, produïdes per virus, bacteris, fongs, protozous i paràsits, es poden superar fàcilment per això és molt important que es detectin a temps per poder-ne seguir un tractament amb control mèdic. Per aquesta raó és tant important visitar el metge de capçalera, el ginecòleg, l'uròleg, el dermatòleg; o bé anar a un centre de planificació familiar.
Les més freqüents són: gonorrea, sífilis, infecció per clamídia, herpes genital, condiloma, hepatitis víriques, vulvovaginitis i infecció per paràsits (sarna i lladelles).

També et pot interessar...