PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

OFICINA DE BENESTAR ANIMAL

13
Juliol
2016

Es constitueix la Taula pel Benestar Animal, que treballarà per la protecció i drets dels animals

Es constitueix la Taula pel Benestar Animal, que treballarà per la protecció i drets dels animals

 Impulsada per l’Ajuntament de Sabadell, per mitjà de la Regidoria de Benestar Animal, l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, va presidir ahir la constitució formal de la Taula pel Benestar Animal, un òrgan de participació que treballarà per la protecció i benestar dels animals a la ciutat.

Aquesta taula, amb finalitat consultiva i assessora, pretén facilitar la cooperació entre la població, les entitats animalistes, professionals veterinaris i l’Ajuntament per avançar i consolidar en les polítiques que reconeguin els drets dels animals.

Formen part de la taula els grups municipals, les regidories de Salut, Espai Públic, Comerç,Policia Municipal i Benestar Animal i les entitats AEDEQ (Asociación Española de Equinoterapias); ASPA (Associació Protecció Animal Sabadell); l’Associació Galgos 112; l’Associació Propietaris de Gossos de Sabadell; BAS (Associació Brigada Animal Sabadell); la Comissió pels Drets Animals del Col•legi d'Advocats ; Hobby Dog Reborn; LIBERA; LPAPS (Lliga Protectora d'Animals i Plantes); i PROGAT (Associació per la protecció i esterilització del gat urbà de carrer).

La primera reunió va servir per donar compte de l’estat de les accions iniciades per la Regidoria de Benestar Animal, així com l’explicació de les línies mestres de la futura ordenança, elaborada per un grup assessor format per entitats animalistes, el text de la qual es va presentar fa uns dies i que es preveu que a final d’any pugui estar en vigor.

El regidor de Benestar Animal, Miquel Soler, ha expressat la seva satisfacció per

veure reunits per primera vegada a responsables municipals, grups polítics i entitats treballant en un objectiu comú, com és consolidar una línia d’actuació en l’àmbit del benestar animal

La creació d’aquest organisme respon al compliment de la moció aprovada pel Ple ara fa pràcticament un any, on també s’adquiria el compromís del Govern per fer de Sabadell una ciutat lliure de maltractament animal. Està previst que la Taula es reuneixi almenys un cop l’any.

Categories Benestar Animal Tags benestar animal, protecció animals