PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

OFICINA DE BENESTAR ANIMAL

15
Desembre
2021

Finalitzades les tres primeres inversions del mandat en matèria de Benestar animal

A més, la ciutat compta amb cinc dispositius Urban Dogs

Finalitzades les tres primeres inversions del mandat en matèria de Benestar animal

Les tres noves àrees d’esbarjo per a gossos ja s’han obert al públic. Els espais incorporen “agilities” per tal que els gossos puguin fer exercici i una font. Són perimetrades amb doble tanca, per tal que els gossos puguin anar deslligats sense perill que s’escapin, excepte els de raça potencialment perillosa, que han d’anar sempre lligats.

L’obertura al públic de les tres zones ha comptat amb la presència de la tinenta d’alcaldessa de Benestar animal, Marta Morell, qui ha esmentat que

“avui veiem les tres primeres inversions del mandat en matèria de Benestar animal, unes àrees que estan pensades com espais de lleure on els gossos poden córrer i fer servir els aparells d’agility”.

Morell també ha recordat que

“aquests projectes han estat àmpliament treballats amb les associacions de veïns i veïnes, les entitats animalistes, la Unitat Canina de la Policia Municipal i altres serveis municipals. La feina conjunta ens permetrà arribar a 2023 amb dos àrees d’esbarjo a cada districte”.

En concret, són les àrees noves del carrer de Sol i Padrís amb Bellsolà, la del carrer Bocaccio amb Rocafort i, en el cas de la zona de Can Gambús, es tracta d’una ampliació dels 820 metres quadrats anteriors als 1.800 metres quadrats actuals.

20211215 àrees esbarjo gossos

Prova pilot Urban Dogs

La ciutat disposarà d’un total de cinc dispositius Urbans Dogs. Es tracta de recol·lectors ecològics que atrauen els gossos per tal que orinin, neutralitzen la pudor, impedeixen la brutícia i produeixen compost per jardineria. Les primeres proves pilots s’ubiquen al barri de la Creu Alta, a la plaça de Carrasco i Formiguera, al districte 1 (pl. Frederic Mompou), el districte 4 (talús de la Mola), el districte 5 (c. Pintor Borrassà) i al districte 6 (pl. Picasso).

Totes aquestes actuacions formen part del compromís municipal d’augmentar el nombre d’àrees d’esbarjo per a gossos a tots els districtes i encaminar, alhora, les accions públiques de Benestar animal a consolidar Sabadell com a ciutat petfriendly.