PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

OFICINA DE BENESTAR ANIMAL

03
Maig
2024

L’Ajuntament trasllada els ànecs del Parc Catalunya que tenien dificultats per migrar i alimenta els exemplars que queden al llac

L’Ajuntament trasllada els ànecs del Parc Catalunya que tenien dificultats per migrar i alimenta els exemplars que queden al llac

L’Ajuntament ha traslladat una quinzena d’ànecs del Parc Catalunya que tenien dificultats per marxar del Parc per si sols, pel fet de tenir cries o no poder volar. Dimecres a la nit, una empresa especialitzada va capturar de forma controlada una quinzena d’exemplars. Els ànecs de coll-verd adults amb pollets s’han traslladat a l’entorn fluvial del riu Ripoll, mentre que els de color blanc (no salvatges) s’han portat a un refugi.

La resta d’ànecs que queden al llac són exemplars que poden volar i que marxaran de forma espontània en les properes setmanes. Fins que això passi, s’ha incrementat la protecció i en tot aquest àmbit l’Ajuntament ha redistribuït recipients amb menjar i aigua. D’aquesta manera, els ànecs es poden alimentar fins que decideixin migrar, evitant així el perill que suposa per a ells desplaçar-se pels entorns del parc per buscar aliment. També s’estan col·locant tanques a la zona del llac que limita amb les arbustives per impedir l’accés a la superfície on pernocten les aus.

L’Ajuntament s’ha reunit amb les entitats animalistes de la ciutat per informar-les del trasllat dels ànecs i de les accions que s’han realitzat per garantir la salut dels exemplars que queden al llac. Precisament, amb l’objectiu de vetllar per la salut d’aquests ocells, es demana a la ciutadania que no els doni menjar. Així, s’alimentaran únicament del que proporcionen els serveis municipals, que està perfectament adequat a les seves necessitats. L’Ajuntament està instal·lant, també, noves lones a la zona del llac per informar la població sobre la millor manera d’actuar en relació amb aquests animals. Així mateix, es demana que si es detecta algun ànec que presenti dificultats per volar, es notifiqui a l’Ajuntament per poder fer el seu trasllat controlat.

L’Ajuntament torna a demanar a la Generalitat poder omplir el llac

El buidatge del llac del Parc de Catalunya s’ha fet en compliment del decret per sequera de la Generalitat i per la impossibilitat d’anar reomplint l’espai i, per tant, de garantir la salubritat de l’aigua. L’Ajuntament ha estudiat la possibilitat d’omplir només la part de baix del llac, per mantenir part de l’hàbitat dels ànecs, però els mecanismes per fer circular l’aigua fan aquesta opció tècnicament inviable.

Per això, s’ha demanat repetidament a la Generalitat que autoritzi utilitzar aigües freàtiques, procedents del subsol, per omplir el llac. De moment, però, no s’ha obtingut resposta.

Mentre el llac s’hagi de mantenir buit, els serveis municipals aprofitaran per fer-hi a la base les reparacions necessàries.

Categories Benestar Animal, Espai públic , Sequera Tags Emergència, Parc Catalunya, Riu Ripoll, sequera