PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

OFICINA DE BENESTAR ANIMAL

19
Setembre
2023

L’Ajuntament llença una campanya de civisme perquè es recullin els excrements i es netegin els orins dels gossos al carrer

L’Ajuntament llença una campanya de civisme perquè es recullin els excrements i es netegin els orins dels gossos al carrer

L’Ajuntament de Sabadell ha llençat una campanya de civisme amb l’objectiu de sensibilitzar i coresponsabilitzar les persones propietàries de gossos i animals de companyia per mantenir net l’espai públic. La iniciativa s’emmarca en el compromís del govern municipal d’engegar campanyes de civisme per mantenir la qualitat dels espais que comparteix la ciutadania i afavorir la convivència.

La campanya tindrà dues fases. La primera, que ja ha començat, és de sensibilització i informació per conscienciar les persones propietàries de les obligacions recollides a la ordenança municipal que regula la tinença, el benestar i la protecció dels animals de Sabadell, i de la necessitat de recollir les deposicions dels gossos i netejar els orins dels animals a la via pública.

Per facilitar la tasca, es distribuiran a les àrees de gossos i altres espais de la ciutat un miler de kits, amb bosses de recollida i bidons d’aigua.

A més, s’instal·laran 11 carpes repartides per la ciutat, on es distribuiran fulletons informatius i bidons, que han de servir per netejar els orins de les mascotes a la via pública.

En una segona fase de la campanya, es començarien a sancionar les conductes incíviques que no respectin l’espai públic i dificultin la convivència.

“Si ho fas bé, tot encaixa”

Les campanyes municipals de civisme porten per lema la frase “Si ho fas bé, tot encaixa”. El que es vol transmetre és la idea que la convivència i el civisme són un puzle format per diferents peces que corresponen cadascuna a un àmbit diferent. En aquest cas, la peça està relacionada amb la tinença responsable d’animals, però en altres casos podria estar vinculada a altres aspectes. Així, al juliol es va posar en marxa una campanya de soroll,  per tal d’evitar molèsties i fer compatibles l’oci al carrer amb el dret al descans del veïnat.

Ubicació de les carpes informatives durant la campanya:

Carpes Gossos Calendari

 

Categories Ajuntament, Benestar Animal, Espai públic , Govern, Urbanisme i Habitatge