PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

OFICINA DE BENESTAR ANIMAL

24
Febrer
2014

L’Ajuntament posa en marxa una nova campanya de sensibilització sobre tinença responsable d’animals de companyia

Amb l’objectiu global d’afavorir al màxim la convivència, l’acompliment dels drets i deures associats a la tinença d’animals

Amb l’objectiu global d’afavorir al màxim la convivència, l’acompliment dels drets i deures associats a la tinença d’animals de companyia i el respecte a les normatives vigents en la matèria, l’Ajuntament de Sabadell ha iniciat una nova campanya de sensibilització. La campanya, sota el lema “Deixem-ho tot net”, té caràcter transversal i compta amb la participació dels departaments municipals de Salut, Relacions Ciutadanes, Espai Públic i Policia Municipal. La iniciativa inclourà diverses accions, entre les quals distribució de fullets i material gràfic, accions de sensibilització, vigilància al carrer i informació sobre la necessitat del censar i identificar els animals de companyia, així com també de les llicències especials, com la que necessiten els gossos de raça potencialment perillosa. A més, es farà una tramesa del díptic als propietaris de gossos, sobre l’obligació de censar els animals.

 Els objectius concrets de la campanya són: afavorir els carrers nets, evitar possibles molèsties a altres ciutadans i ciutadanes (gossos deslligats a la via pública, ocupació d’espais no adients...) i garantir el respecte a la reglamentació. Es preveu que la campanya tingui una durada de 2 mesos i conclogui el proper mes d’abril.

En aquest sentit, la regidora de Salut, Cristina Moreno, ha afirmat que 

volem reduir el nombre de queixes que ens fan arribar des dels diferents barris de la ciutat, sobre l’incivisme que mostren alguns propietaris de gossos i per això en una primera fase incidirem molt en la pedagogia.

De la mateixa manera, la regidora de Relacions Ciutadanes, Anna Carrasco, ha afirmat que

es tracta d’explicar i recordar a la ciutadania els drets i també els deures que cal complir quan es té un gos, perquè l’espai públic és de tothom i cal ser conscients que algunes conductes poden perjudicar la resta de ciutadans. Per aquesta raó, pretenem sensibilitzar a tots els propietaris de gossos de la importància de tenir-ne cura i, alhora, evitar molèsties als veïns.

En aquest sentit, cal recordar que a la via pública, els gossos s’han de portar sempre lligats i amb morrió si és perillós o es considera que és més segur. Així mateix, cal sempre recollir les deposicions de l’animal, evitar que begui directament de les fonts destinades a les persones i que entri a les zones de jocs infantils o àrees de gespa. D’altra banda, és obligatòria la inscripció al cens municipal, identificar-lo de forma permanent i donar-li l’atenció veterinària adient. Els gossos potencialment perillosos han de disposar de llicència municipal per tenir-los i en cap cas no poden ser acompanyats per menors de 18 anys. A la via pública sempre han d’anar lligats amb corretja curta i amb morrió.

Amb motiu de la campanya, s’ha revisat i reeditat el material gràfic de suport, així com també la informació disponible al web municipal https://ca.sabadell.cat/SabadellSalut/p/animals_cat.asp. Els fullets i material de suport es distribuiran per la ciutat, com també entre les associacions de veïns i els comerços. Per la seva part, la Policia Municipal posarà una especial atenció en aquest àmbit, per contribuir a la sensibilització i informació entre la ciutadania.

Cens

Segons les darreres dades disponibles, durant 2012 es van censar a la ciutat un total de 364 animals de companyia: 345 gossos i 19 gats. A Sabadell hi ha un total de 5.843 animals de companyia censats: 5.461 gossos, 376 gats i 6 fures.