PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

OFICINA DE BENESTAR ANIMAL

01
Juliol
2016

La nova Ordenança de Tinença, Protecció i Benestar Animal entrarà en vigor durant el segon semestre de l’any

Avui s'ha lliurat el text que han elaborat entitats animalistes

La nova Ordenança de Tinença, Protecció i Benestar Animal entrarà en vigor durant el segon semestre de l’any

La nova Ordenança Municipal de Tinença, Protecció i Benestar Animal entrarà en vigor durant els darrers mesos de l’any, tal i com ha anunciat el regidor de Benestar Animal, Miquel Soler. L’Ajuntament de Sabadell ha rebut avui el text de la nova Ordenança que han elaborat entitats que treballen pel benestar animal. Els serveis jurídics i tècnics municipals revisaran el text, que passarà a aprovació inicial durant el Ple de setembre.

Amb la recepció del text, avui, de l’ordenança es tanca la primera fase d’un procés que ha de culminar amb una norma actualitzada al marc legal vigent en matèria de tinença i protecció animal i que vol ser “un referent a Catalunya i la resta de l’Estat”, ha explicat Miquel Soler. El regidor ha assenyalat que la nova normativa

protegeix tant als animals com a les persones, ja que aporta la màxima claredat de quins són els seus drets i deures

Novetats

La nova Ordenança incorporarà algunes novetats, en sintonia amb la incorporació del concepte de benestar animal i emmarcada en la declaració de Sabadell com a ciutat lliure de maltractament animal, moció que va aprovar l’Ajuntament en el Ple de setembre de 2015.

Així, entre d’altres qüestions, l’Ordenança blinda la ciutat de l’organització de qualsevol iniciativa o espectacle basat en el patiment o sacrifici animal, com és el cas de les curses de braus o similars. També s’establiran les condicions de la tinença d’animals a casa, com per exemple treure el gos dues vegades al carrer com a mínim o no deixar-lo sol al domicili durant un període superior a 12 hores. També s’establiran el criteris i les condicions d’accés dels gossos al transport públic, aquells necessaris quan es deixi l’animal tancat en un vehicle o la regulació dels gossos que estan als horts de la ciutat.

El regidor Miquel Soler ha explicat en aquest sentit que

evidentment, que no podem tenir un control exhaustiu de les condicions dels animals a cada domicili. El fet innovador és que davant el coneixement d’aquest tipus de casos, podem tenir una norma de referència amb la qual poder actuar

Passos a seguir

A partir d’ara, el document passarà a revisió per part dels serveis tècnics i jurídics municipals. Un cop feta la revisió, es preveu que l’ordenança se sotmeti a la seva aprovació inicial en el Ple de setembre i que pugui entrar en vigor durant els darrers mesos de l’any, un cop passat el període d’al·legacions i es faci l’aprovació definitiva.

El regidor ha anunciat, a més, que a mitjan de juliol es convocarà la Taula de Benestar Animal, on es presentarà el text de l’Ordenança. La taula estarà formada per entitats animalistes, tots els grups municipals i representats de les regidories que entren en l’àmbit de la tinença, com Policia, Espai Públic o Comerç.

Soler ha elogiat també la feina de les entitats animalistes que han treballat en la redacció del text de l’Ordenança, que són la Comissió de Defensa i Benestar Animal del Col·legi d’Advocats de Sabadell, la Lliga Protectora d’Animals de Sabadell, l’Associació de Propietaris de Gossos, Progat, BAS Brigada Animalista de Sabadell, l’Associació Animalista Libera i l’Associacio Protecció Animal Sabadell Aspa.

Categories Benestar Animal Tags associació de propietaris de gossos, Entitats Animalistes, lliga protectora d'animals, progat, Taula Benestar Animal