PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

OFICINA DE BENESTAR ANIMAL

11
Mai
2021

Licitada la construcció de tres noves àrees d’esbarjo per a gossos a diferents zones de Sabadell

Formen part del compromís municipal de dotar de més d’un espai de lleure per als cans a cada districte

Licitada la construcció de tres noves àrees d’esbarjo per a gossos a diferents zones de Sabadell

La Junta de Govern d’avui ha aprovat la licitació del projecte que ha de permetre la construcció de tres noves àrees d’esbarjo per a gossos a tres punts diferents de Sabadell.

Aquestes actuacions, que es preveuen iniciar aquest mateix any, formen part del compromís municipal de dotar cada districte d’un mínim de dos espais d’aquestes característiques.

“L’objectiu és que cada districte pugui gaudir de dos espais per a gossos, adaptant-se a les necessitats de cada zona”,

ha remarcat la tinenta d’alcaldessa de Feminismes, Benestar Animal i Participació, Marta Morell.

La tinenta d’alcaldessa ha desvetllat que els espais incorporaran “agilities” per tal que els gossos puguin fer exercici, ja que

“les nostres mascotes necessiten espai per afavorir l’exercici, i els agilities ajuden molt a que, a més de córrer, puguin jugar”.

A les àrees d’esbarjo delimitades, els gossos poden anar deslligats, excepte els de raça potencialment perillosa.

“Cal que a la ciutat trobem espais per a les nostres mascotes, per tal d’afavorir la bona convivència de tots i de totes”,

ha destacat Morell.

Una de les tres àrees d’esbarjo estarà situada a una zona entre el carrer de Sol i Padrís i el carrer de Bellsolà, amb unes dimensions de 900 m2 i un pressupost de gairebé 52.000 euros. A Gràcia, la nova àrea se situarà al carrer de Boccaccio amb el carrer de Rocafort, amb 740 m2 i un cost de 53.000 euros. Finalment, la tercera no serà nova, sinó que s’ampliarà l’àrea d’esbarjo de Can Gambús. Actualment ocupa un espai de 820 m2 i passarà a tenir-ne 1.800 m2. Les obres estan pressupostades en poc més de 38.000 euros. 

L’avaluació dels emplaçaments s’ha fet conjuntament amb les entitats animalistes, dins la Taula de Benestar Animal, i s’ha consensuat amb les associacions veïnals.

L’aprovació dels tres projectes –de forma inicial– ha estat acompanyada de dos actuacions més corresponents a l’experiència pilot Urban Dogs. Es tracta d’un recol·lector ecològic que atrau els gossos per tal que orinin i que neutralitza la pudor i impedeix la brutícia. El primer s’ubicarà al barri de la Creu Alta, a la plaça de Carrasco i Formiguera. També s’efectuarà la instal·lació d’un altre recol·lector a la plaça de Picasso. L’adquisició i la instal·lació dels dos Urban Dogs té un cost de 7.000 euros, aproximadament. La inversió total suma 300.000 euros.