PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

OFICINA DE BENESTAR ANIMAL

22
Febrer
2021

S’adjudica el contracte de recollida i assistència d’animals domèstics perduts per prop de 500 mil euros

El programa de Benestar Animal ha duplicat el pressupost en dos anys

S’adjudica el contracte de recollida i assistència d’animals domèstics perduts per prop de 500 mil euros

La Junta de Govern ha aprovat avui l’adjudicació del contracte de servei de recollida, acollida, custòdia i assistència dels animals domèstics perduts o abandonats. El contracte s’ha adjudicat a la Lliga Protectora d’Animals i Plantes de Sabadell per un import de 495.829,97 € i inclou també la organització de 10 campanyes o activitats que s’han de dur a terme mentre duri el contracte.

En aquest sentit, l’Ajuntament ha incrementat progressivament el pressupost destinat a l’Àrea de Benestar Animal. El pressupost inicial corresponent a l’any 2019 del Programa de Benestar Animal era 183.885,53 € i la mateixa xifra del 2021 se situa en els 351.687,85 €. És a dir, en dos anys el consistori gairebé ha duplicat el pressupost destinat a Benestar Animal.

La vigència d’aquest contracte, que es preveu que s’iniciï el 14 de març, és de dos anys. L'objectiu del nou acord és assegurar la ràpida recollida dels animals perduts o abandonats a Sabadell, així com la seva atenció integral en un refugi (atenció veterinària,  alimentació,  higiene, cures, allotjament...) fins que els propietaris els recuperin o l’animal pugui ser adoptat.

Entre les principals novetats del nou contracte, destaca l’adaptació de la prestació del servei a la normativa actual (administrativa i d’animals), la gestió del servei integral o la millora de la informació i canals de comunicació amb l’Ajuntament. El nou contracte també estableix, entre d’altres, les condicions que han de reunir els vehicles que transportin animals, les instal·lacions que les acollin o el personal que els atengui, d’acord amb el que estableix la nova normativa reguladora.