PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

OFICINA DE BENESTAR ANIMAL

24
Setembre
2018

Sabadell acollirà la 3ª Fira d’entitats animalistes i la 2ª Mostra Internacional de Cinema Animal

Serà la primera setmana d’octubre coincidint amb el dia internacional dels animals

Sabadell acollirà la 3ª Fira d’entitats animalistes i la 2ª Mostra Internacional de Cinema Animal

La setmana del 2 al 7 d’octubre tindrà lloc a la ciutat la 2ª Mostra Internacional de cinema animal. Les sessions es duran a terme al cinema Imperial i l’acte principal serà al Racó del Campanar, el diumenge 7 d’octubre, coincidint amb la 3ª Fira d’entitats animalistes.

2ª Mostra de Cinema Animal

Amb l’objectiu de sensibilitzar sobre els drets dels animals i contribuir a un canvi cultural a favor del benestar, respecte, consciència i responsabilitat cap als animals, així com fomentar el consum de cinema i documentals, va néixer l’any passat la 1ª Mostra Internacional de Cinema Animal.

Es tracta d’un projecte que agrupa dos objectius impulsats des de l’Ajuntament durant aquesta legislatura. Per una banda, una decidida línia política per garantir la protecció i el benestar dels animals. En aquest sentit, l’Ajuntament, en Ple, va declarar Sabadell com a ciutat lliure de maltractament animal, s’ha constituït la Taula de Benestar Animal i s’ha aprovat una nova ordenança de benestar animal que no només recull les obligacions dels propietaris, sinó també els drets i les obligacions de tots els ciutadans i ciutadanes envers els animals.

I d’altra banda, la promoció de la formació, la difusió i el suport a la producció audiovisual al territori, atenent a la múltiple vessant d’obra de creació i cultural, eina comunicativa, activitat econòmica i de promoció de la ciutat que tenen les produccions audiovisuals, tal com es recull en el Pla de foment de les arts audiovisuals 2018-19 aprovat pel Ple de l'Ajuntament en sessió del 31 de maig de 2018.

A diferència de l’any passat, i en paraules del regidor Miquel Soler

aquest any no hi haurà concurs de curts audiovisuals, el caràcter més competitiu de la mostra serà biannual; en canvi, s'oferirà una programació gratuïta per a públic familiar al carrer

El proper diumenge dia 7 d'octubre, al Racó del Campanar, es projectaran un seguit de curts i produccions audiovisuals amb temàtica animal al llarg de tot el dia per tal d'acostar aquesta iniciativa a tota la ciutadania.

S’han sumat a la iniciativa entitats com Cineclub que, en la seva programació estable, el dijous 4 d’octubre oferirà la pel·lícula "White god", i també l'Espai Cultura de l'Antiga Caixa Sabadell que projectarà la pel·lícula "Lifi, una gallina tocada de l'ala" el dissabte dia 6 d'octubre, dins la programació de cinema d'animació de l'entitat.

També, després de l'èxit de participació d'escoles en la primera edició, enguany s'amplia l'oferta de cinema per a alumnes de primària i ESO, dins el programa Ciutat i Escola, amb les pel·lícules: "L'últim llop" i "Una amistat inoblidable”, els dies 2,3 i 4 d'octubre, i ja s’han inscrit 600 alumnes, una centena més que l’any passat. 

3ª Fira d’entitats animalistes

Amb l’objectiu de fer visible el treball que fan les entitats animalistes en favor de tots els animals, i més concretament els animals de companyia, la taula de participació de les entitats animalistes liderada per la regidoria de Benestar Animal organitza la 3ª Fira d’entitats Animalistes.

Les dues primeres edicions es van portar a terme al parc del Nord, organitzades exclusivament per les entitats. Enguany l’Ajuntament participa també de l’organització i es celebra al centre de la ciutat per donar més visibilitat i donar compliment a un dels objectius més importants tant de la regidoria com de les entitats, que és el de sensibilitzar la població sobre el tracte que els animals de companyia mereixen.

En paraules del regidor Miquel Soler

és una cita important d’aquest àmbit a Catalunya en la conscienciació del benestar animal i una tinença responsable d’animals

S’espera que aquesta fira tingui una  molt bona acollida ja que de moment hi ha inscrites 33 entitats que ocuparan tot el Passeig de punta a punta, i al final s’hi instal·larà una àrea de gespa per fer actuacions amb els animals.

Els estands faran difusió de la feina que fan per canviar la societat cap a una de millor quant al tracte dels animals.

S’ha fet una programació molt completa que inclou xerrades informatives i sessions pràctiques amb els animals per a tots els gustos. La part informativa, combinada amb música i l’actuació del monoliguista Alberto Demomento es farà a l’escenari de la plaça del Dr. Robert.

L’actriu Nathalia Seseña, coneguda pel seu treball d’actriu i per ser una defensora dels animals actuarà com a padrina de la Fira i la visitarà el diumenge a les 13.30 h.

Categories Benestar Animal, Cinema, Activitats culturals Tags cinema animal, Entitats Animalistes, Mostra de cinema animal