PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

OFICINA DE BENESTAR ANIMAL

16
Febrer
2021

Sabadell aposta fermament per ser ciutat “Petfriendly”

L’artista sabadellenc Werens dissenya la imatge de la campanya

Sabadell aposta fermament per ser ciutat “Petfriendly”

Sabadell continua fent una clara aposta per esdevenir en ciutat Petfriendly: una ciutat amiga dels animals, adaptada a les seves necessitats, compromesa contra el maltractament i en què la convivència d’animals i persones sigui pacífica. És per això que el Pla d’Actuació Municipal de Benestar Animal estableix un full de ruta per avançar cap a aquest objectiu per mitjà d’actuacions concretes.

Durant la presentació de la campanya per fer de Sabadell una ciutat Petfriendly, que ha tingut lloc aquest matí a l’Escola Juan Ramón Jiménez, la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, ha explicat quin és l’objectiu:

“Volem donar un pas més en el compromís que té l’Ajuntament en el benestar animal i tenir una ciutat petfriendly, una ciutat amiga dels animals. Tenim posada la mirada en fer una ciutat on puguem conviure tots i totes, tant els qui tenen animals com els qui no”.

Algunes de les actuacions de l’Ajuntament són la dotació de més àrees d’esbarjo per a gossos a la ciutat o campanyes de civisme adreçades a propietaris d’animals per fomentar la convivència de tots. Però també s’han organitzat activitats pedagògiques adreçades a infants i joves.

Un exemple d’això és la prova pilot que s’ha fet al Poblenou, a proposta de l’associació de veïns i de l’Escola Juan Ramón Jiménez: l’alumnat del cicle superior de primària va participar, juntament amb l’Associació Artefakto, en el disseny i elaboració dels dos grafits que s’han elaborat a les places de les Dones i de Xavier Sanahuja, i que tenen l’objectiu de fer reflexionar els propietaris d’animals de la importància de vetllar per la neteja i l’ordre de l’espai públic. Paral·lelament a la realització dels grafits, es van organitzar sessions teòriques i pràctiques a l’alumnat del centre sobre l’art urbà.

L’artista Ramon Puig, “Werens”, del col·lectiu Artefakto, també ha estat present avui i ha comentat que:

“la voluntat que tenim és fer reflexionar la gent amb aquesta imatge. Fer pensar de quina manera respectem els animals i les plantes. Com a dissenyadors nosaltres volem fer una imatge clara, que atregui i a la vegada que faci reflexionar”.

Werens també ha apuntat que:

“el més important és com respectes els drets dels animals i com els tractes”.

Des del consistori també es posa en marxa al llarg del primer trimestre de 2021 una nova campanya que consistirà en la visibilització i identificació dels equipaments públics, establiments comercials, de restauració i d’hostaleria que siguin “petfriendly”, és a dir, que admeten l’accés i la companyia d’animals a l’interior. Tots aquests espais hauran de complir una sèrie de criteris per aconseguir el distintiu que els identificarà. Precisament a partir d’ara i, conjuntament amb els agents i entitats implicades, es treballarà per definir quins són els criteris necessaris per tal de poder atorgar aquest segell als diferents equipaments i establiments Petfriendly.

En aquest sentit, Morell ha especificat alguns detalls d’aquesta campanya amb establiments de la ciutat:

“la nostra intenció és poder treballar amb diferents entitats i comerços de la ciutat, ja siguin bars o restaurants, perquè ells també ens ajudin. Dissenyarem conjuntament els criteris petfriendly. D’aquesta manera, podrem saber si podem entrar amb els nostres animals. Necessitem a la ciutadania per avançar en fer polítiques públiques”.

Totes les mesures s’han posat en marxa amb la voluntat d’avançar cap a un compromís ferm per una ciutat Petfriendly. És per això que la imatge de la campanya Sabadell Petfriendly ha estat dissenyada per l’artista sabadellenc Werens. Sota aquest disseny s’identificaran i comunicaran totes les accions, activitats i iniciatives relacionades amb el benestar animal a la ciutat. A més, s’han fet unes mascaretes amb el mateix disseny, que es repartiran amb l’ajuda d’entitats animalistes de la ciutat.

Ramon Puig i Artigas (Barcelona, 1967), més conegut pel nom artístic Werens, és un grafiter, pintor, il·lustrador i dissenyador gràfic sabadellenc. Des de l'any 1991 ha exposat ininterrompudament en galeries d'art catalanes, espanyoles i d'arreu d'Europa. El Museu d'Art de Sabadell conserva obra seva i li va dedicar una exposició retrospectiva el 2015, per on van passar més de 12.000 persones.

Més accions per reflexionar

Un altre acció que s’ha impulsat aquest dies per ser una ciutat Petfriendly és un full d’activitats adreçat a infants, que mentre el pinten i observen els permet reflexionar sobre com s’han de tractar els animals, com s’ha d’actuar a l’espai públic i també a casa, per tal que els animals estiguin bé i tampoc generin molèsties a la resta de ciutadania. Properament tothom que vulgui podrà descarregar-se’l al web de Benestar Animal de l’Ajuntament.