PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

OFICINA DE BENESTAR ANIMAL

26
abril
2016

Una nova Ordenança sobre tinença responsable aprofundirà en el concepte de Benestar Animal

Una nova Ordenança sobre tinença responsable aprofundirà en el concepte de Benestar Animal

L’actual Ordenança municipal sobre tinença d’animals es reformularà de manera integral, amb l’objectiu d’aprofundir en tot allò que implica el Benestar Animal. Diverses entitats i persones que a títol individual treballen en aquest àmbit estan col∙laborant en la redacció d’una proposta de primer esborrany que servirà de base per a la tasca que es realitza des de l’Ajuntament. Aquesta té en compte el marc legal, els darrers canvis introduïts al Codi Penal en relació amb la protecció animal, així com també l’anàlisi de les normatives d’altres municipis que puguin comportar millores per a la reglamentació sabadellenca.

 

D’aquesta manera, es busca garantir la participació del teixit associatiu en el plantejament i articulat de la nova Ordenança, així com també l’encaix amb la reglamentació vigent, tot implementant alhora bones pràctiques d’altres indrets aplicables a la nostra ciutat.

El regidor de Benestar Animal, Miquel Soler, ha destacat que

volem que l’ordenança que en surti sigui una norma de referència a nivell català i estatal

En aquest sentit ha dit que

la societat ha fet un canvi important en relació a la seva sensibilitat en aquest tema i l’administració local ha d’acompanyar aquest canvi

 

Amb la renovació del text actual, que va ser esmenat per darrera vegada el 2011, es vol superar el concepte de “tinença responsable”, avançant fins al de “benestar”, tot incorporant una especial sensibilitat que garanteixi en tot moment el respecte i protecció dels animals i la seva cura per part dels propietaris i propietàries, l’administració i la ciutadania en general.

La revisió de l’Ordenança s’emmarca en un conjunt d’actuacions impulsades pel Govern de Sabadell en relació amb aquest àmbit. El regidor ha destacat, entre d’altres, la coordinació amb la Policia Municipal amb qui s’ha establert un circuit més àgil per actuar davant qualsevol cas de presumpte maltractament del qual es tingui coneixement i la posada en marxa els propers mesos de campanyes de sensibilització i conscienciació sobre el benestar animal.

Així mateix, la renovació de la normativa local es troba en coherència amb la moció aprovada al Ple de l’Ajuntament de setembre de 2015, on es declarava Sabadell com a Ciutat lliure de maltractament animal, s’establia el sacrifici zero per a animals sans o amb malalties curables i es descartaven permisos, recursos públics i subvencions per a activitats que comportessin qualsevol tipus de maltractament animal. També s’apostava per crear la Taula de benestar animal, integrada per representants polítics i entitats de defensa dels animals a la ciutat, que marqués les línies d’acció municipal en aquest àmbit.