PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
Can DeuOK
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic Dr. Josep M. Plans Molina (Can Deu)
Can Llong
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de Can Llong-Castellarnau
Can Puiggener
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de Can Puiggener
Can Rull
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de Can Rull
Creu Alta
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de la Creu Alta-Cal Balsach
Centre Cívic de la Creu de Barberà
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de la Creu de Barberà
Centre Cívic de la Concòrdia
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de la Concòrdia
Centre Cívic de Gràcia
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de Gràcia
Centre Cívic del Poblenou
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic del Poblenou
Centre Cívic de Sant Oleguer
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de Sant Oleguer
Centre Cívic de Torre-romeu
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de Torre-romeu
Centre Cívic de Ca n'Oriac
CENTRES CÍVICS
Centre Cívic de Ca n'Oriac
Espai Polivalent del Parc del Nord
CENTRES CÍVICS
Espai Polivalent del Parc del Nord
previous arrow
next arrow

Informació

Google Geocoding API error: The request was denied.

18
Maig
2018

El Centre Cívic de Can Rull celebra el seu 25è aniversari amb una jornada festiva aquest dissabte

És l’equipament més utilitzat, amb més de 100 mil usos i 270 activitats l’any

El Centre Cívic de Can Rull celebra el seu 25è aniversari amb una jornada festiva aquest dissabte

El Centre Cívic de Can Rull celebra els 25 anys de funcionament amb un programa d’activitats dissenyat per l’ocasió i que tindrà com eix central una jornada festiva demà dissabte, 19 de maig. Aquestes activitats volen fer un cop d'ull al passat, però també al present i al futur del centre cívic.

A partir de les 10 del matí s’obriran les portes del centre a tots els públics amb activitats diverses com ara batxata, balls de saló, ioga, gimnàstica de manteniment, sardanes, taller de cal·ligrafia amazic, màster de zumba o activitats a l’Espai Jove. A més, amb la col·laboració de l’associació Foto Club Sabadell, s’instal·larà un photocall perquè tothom que ho desitgi pugui fer-se una fotografia de record de l’aniversari. Destacar també la col·laboració de l’Associació Catalano-Amaziga, que prepararà un tast de té verd i una degustació de pastes típiques de la seva cultura.

A 2/4 d’1 del migdia s’ha previst la inauguració d’una exposició fotogràfica commemorativa de l’obertura del Centre Cívic que anirà acompanyada del documental El Centre Cívic de Can Rull ha fet 25 anys. L’acte estarà presidit per l’alcalde de la ciutat, Maties Serracant, acompanyat de la regidora de Participació, Glòria Rubio i el regidor del Districte 4t, Miquel Soler.

L'Espai Jove de Can Rull s'ha encarregat del muntatge d’aquesta exposició i han preparat també el documental, on es poden trobar diferents reproduccions de documents de l'època, retalls de diaris i fotografies, facilitades per l'Arxiu Històric de Sabadell, i per diferents entitats, entre elles l'Associació Cultural Vidalba. L’associació Taller d’Art, Cultura i Creació col·labora en la creació d’un grafit, que es donarà al Centre Cívic de Can Rull en record d’aquest aniversari.

La mostra es podrà veure fins al dia 27 de maig al vestíbul del Centre Cívic de Can Rull.

Equipament cívic de referència

Pel que fa al nombre d’usos el Centre Cívic de Can Rull és el més utilitzat per la ciutadania, amb més de 100.000 usos l’any. Quant al nombre d’activitats, les entitats organitzen una mitjana de 270 l’any.

En paraules de la regidora de Participació, Glòria Rubio,

“el Centre Cívic de Can Rull és un punt de trobada molt freqüentat entre els veïns i veïnes de la zona i amb aquesta celebració el que es vol és reconèixer la fortalesa i el treball de la ciutadania i les entitats de la ciutat i, en particular del barri de Can Rull. Precisament, un dels objectius d’aquest Govern passa per promoure i recolzar la seva  implicació en les polítiques socials i cíviques”.

Espai veïnal

El Centre Cívic de Can Rull és un equipament que es va començar a planificar l'any 1989, amb la idea de dotar de serveis la unitat territorial del Districte 4t. Es completava així l'oferta de serveis (escoles i altres equipaments) que en aquella època mancaven. A més, era una resposta a la demanda ciutadana, atès que les entitats de la zona no disposaven d'espais per realitzar activitats de tipus cultural.

En aquell moment la programació del Centre Cívic la feia directament l'Ajuntament, i al llarg dels anys, tot i que la gestió continua sent municipal, són les entitats les que proposen les activitats i doten de contingut l'oferta de l'equipament.

Un cop superada la forta crisi econòmica, en els darrers anys s'han pogut fer inversions per millorar l’espai. Entre les actuacions destaca la instal·lació d’aire condicionat en alguns espais, la col·locació de miralls en algunes sales o el canvi del mobiliari de la sala relacional. Destacar també que, en els propers dies, es canviarà el teló de l’auditori.

L'any 2017 es va fer una important inversió a l'auditori, dotant-lo d'equips tècnics nous, actualitzats, com un projector de sala, una pantalla panoràmica fixa, o bé nous elements per la cabina de so i la il·luminació de l'escenari que permeten donar un servei de més bona qualitat.

Ubicació

També et pot interessar...