PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

ENERGIA SOSTENIBLE

14
Novembre
2014

L’Ajuntament de Sabadell i el Gremi d’Instal·ladors d’Electricitat i Fontaneria de Sabadell i Comarca signen un nou conveni per actualitzar la seva col·laboració en el Parc Central del Vallès

Les dues parts promouran accions conjuntes de difusió i formació en l’àmbit de les energies renovables, l’eficiència energètica i la sostenibilitat mediambiental

L’Ajuntament de Sabadell i el Gremi d’Instal·ladors d’Electricitat i Fontaneria de Sabadell i Comarca han signat un nou conveni. L’objectiu de l’acord és actualitzar la seva col·laboració en el Parc Central del Vallès i dinamitzar aquest espai amb accions conjuntes de col·laboració per a l’impuls de les energies renovables, l’eficiència energètica i la sostenibilitat mediambiental. Amb aquest conveni es renova el que s’havia mantingut amb anterioritat en el marc del Consorci del Parc Central del Vallès.

Tal i com ha comentat Josep Ayuso, tinent d’alcalde de Presidència,

el Parc Central va néixer amb l’objectiu de potenciar les energies alternatives i avui donem un pas més en el desenvolupament d’una línia estratègica que repercutirà positivament en tots els àmbits: apostem per les energies renovables, per l’estalvi i l’energia i també donem suport a les entitats sense afany de lucre que, gràcies al Gremi, rebran assistència tècnica gratuïta quan realitzin activitats a la via pública.

Per la seva banda, Marià Brunet, president del Gremi d’Instal·ladors d’Electricitat i Fontaneria de Sabadell i Comarca, ha volgut destacar que

poder gestionar un parc referent energèticament és un repte però sobretot és una aposta de futur de la qual en podem sortir tots beneficiats. Serà un espai central per a la formació però també un referent energètic per assessorar i resoldre dubtes pel que fa a la gestió de l’energia.

Per difondre i promoure aquest sector es preveu desenvolupar cursos de formació ocupacional per a persones en atur i de reciclatge de professionals, així com d’altres que facilitin la qualificació del sector. Altres elements destacats del conveni són la promoció d’accions divulgatives o jornades tècniques o l’intercanvi d’informació quantitativa i qualitativa, respecte a les tendències del sector i les necessitats futures d’inserció laboral.

L’Ajuntament de Sabadell assumeix el compromís de cedir diferents espais del Parc Central del Vallès per a què el Gremi pugui desenvolupar aquestes accions. El Gremi d’Instal·ladors d’Electricitat de Sabadell i Comarca, per la seva part, es compromet a fer un bon ús de les instal·lacions cedides i col·laborar amb els servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament per a l’obtenció i actualització de les homologacions dels espais cedits, conforme la normativa vigent, per poder desenvolupar activitats formatives que permetin l’obtenció d’un certificat de professionalitat. Així els espais es condicionaran per a què disposin de totes les eines, materials i maquinària requerides pels certificats de professionalitat que es sol·licitin. Amb la seva homologació, el Parc Central es pot convertir en un dels espais de referència del territori per a les persones que volen obtenir la seva titulació en aquest àmbit. En el cas que Promoció Econòmica de l’Ajuntament utilitzi els equips, o eines propietat del Gremi es retribuirà en consonància amb els criteris econòmics de la normativa reguladora del Servei d’Ocupació de Catalunya.

Suport a entitats sense afany de lucre

D’altra banda, en el marc d’aquesta col·laboració, el Gremi també subscriu un compromís que va més enllà de la formació o la divulgació del sector. El Gremi es compromet amb les entitats sense afany de lucre, legalment constituïdes i inscrites al Registre Municipal d’Entitats de l’Ajuntament de Sabadell, per oferir l’assistència tècnica necessària amb caràcter gratuït quan realitzin activitats a la via pública.

Aquest servei inclou exclusivament la verificació de la instal·lació requerida per poder ser connectada a preses de corrent fixes municipals.

Vigència del conveni

El conveni amb el Gremi tindrà quatre anys de vigència i es podrà perllongar automàticament. Una comissió vetllarà per la programació i la qualitat de les accions que es duguin a terme en el marc d'aquest conveni.

Categories Energia, Medi ambient, Transició Ecològica Tags conveni, energia, Gremi d'Instal·ladors, medi ambient, Parc Central del Vallès, sostenibilitat