PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
           

ENERGIA SOSTENIBLE

26
Juny
2014

L’Ajuntament de Sabadell participa a la jornada formativa sobre la contractació pública de l’eficiència energètica organitzada per la Fundació Gas Natural Fenosa i l’ICAEN

El seminari, que ha tingut lloc avui a Sabadell, ha comptat amb la participació de més de 50 responsables i tècnics de gestió energètica d’Ajuntaments i altres Administracions Públiques

El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sabadell i regidor del programa Sabadell Ciutat Intel·ligent, Josep Ayuso, i el director general de la Fundació Gas Natural Fenosa, Martí Solà, han inaugurat avui el seminari Noves modalitats en la contractació pública de l’eficiència energètica, en el qual han participat més de 50 responsables municipals de gestió energètica d’edificis i via pública.

Durant la jornada, organitzada per la Fundació Gas Natural Fenosa amb la col·laboració de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), diversos experts han descrit els aspectes legals de la contractació pública dels serveis d’eficiència energètica a Catalunya i han exposat experiències concretes de contractació d’empreses de serveis per a projectes de millora de l’eficiència energètica, tant als edificis municipals com a l’enllumenat públic.

El taller, que ha tingut lloc a la seu de la Fundació Gas Natural Fenosa, a Sabadell, ha comptat amb la participació de responsables i tècnics de diferents entitats municipals de Catalunya, que han explicat les seves experiències en l’àmbit de la millora de l’eficiència energètica. Per exemple, han parlat de la inclusió de clàusules de “garantia d’estalvi energètic” al Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat del Vallès, de la gestió i seguiment d’un contracte de serveis energètics (Ajuntament del Prat de Llobregat), de la redacció d’un contracte i de l’endegament d’un Pla d’Eficiència com a resultat d’una gestió prèvia d’eficiència energètica d’un edifici (Universitat Politècnica de Catalunya).

Així mateix, en quant a la millora de l’eficiència en l’enllumenat públic, s’han presentat els trets i tipologies principals dels Plecs de Condicions per a Concursos Públics elaborats per la Diputació de Barcelona, i han exposat la seva experiència Ajuntaments que actualment estan en moments diferents del procés de contractació, com Lleida, Sabadell o Martorelles.

L’Ajuntament de Sabadell, que ha participat a la jornada, ha explicat l'experiència de la ciutat en gestió de l'enllumenat públic a través d'una empresa de serveis energètics (ESE), que ha permès la instal·lació de forma pionera a Europa d'un 30% punts de llum LED, amb estalvis econòmics i mediambientals molt rellevants. Val a dir que Sabadell aplica una política d’eficiència energètica basada en 3 pilars: edificis públics, on s’ha implantat la telegestió de la calefacció a 59 edificis; enllumenat públic LED i la plataforma de gestió energètica en el marc del projecte District of Future, finançat pel 7è Programa Marc de la UE. Tal i com ha destacat regidor del programa Sabadell Ciutat Intel·ligent, Josep Ayuso,

l’eficiència energètica és un dels eixos prioritaris de Sabadell Ciutat Intel·ligent, atès que no només és positiva pel medi ambient, ja que reduïm el consum energètic i les emissions de gasos d'efecte hivernacle, sinó que també es rendible econòmicament. A més, és un dels eixos prioritaris per la Unió Europea, que s'ha marcat com a objectiu assolir un 20% de reducció del consum energètic l'any 2020.

De la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona ha explicat els objectius i els principals paràmetres del Pla d’Il·luminació de Barcelona. Amb la remodelació lumínica de la ciutat de Barcelona i la implantació de sistemes de control i regulació, es milloren els nivells lumínics de la ciutat i es garanteix una millor eficiència energètica.

Fundació Gas Natural Fenosa

La Fundació Gas Natural Fenosa, fundada l’any 1992, orienta les seves activitats a la sensibilització i educació mediambiental i a la promoció de l’ús responsable de l’energia, realitza cursos de formació i promou activitats culturals orientades a la preservació i difusió del patrimoni històric i cultural del sector, disposant d’un Arxiu Històric  amb més de 3.000 metres de prestatgeria catalogada, considerat un dels arxius d’empresa més significatius del país.

Les seves activitats internacionals tenen lloc a Argèlia, Argentina, Brasil, Colòmbia, Costa Rica, Mèxic, Marroc, Itàlia i Moldàvia.