PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
           

ENERGIA SOSTENIBLE

17
Octubre
2014

L’Ajuntament de Sabadell s’adhereix al Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC)

L’adhesió permetrà estar al dia de totes les novetats tecnològiques, legals o bé d'ajudes econòmiques existents, relacionades amb l'eficiència energètica

L'Ajuntament de Sabadell s’ha adherit al Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC) com a soci numerari. L'objectiu d’aquesta entitat sense ànim de lucre és impulsar diverses actuacions en l'àmbit de l'eficiència energètica, finalitat que encaixa perfectament amb les directrius del programa Sabadell Ciutat Intel·ligent. L’adhesió, per tant, permetrà a l'Ajuntament estar al dia de totes les novetats tecnològiques, legals o bé d'ajudes econòmiques existents, relacionades amb l'eficiència energètica, així com aportar experiència en aquest camp.

Tal i com ha assenyalat el tinent d’alcalde de Presidència i regidor del Programa Sabadell Smart City, Josep Ayuso:

“avançar i millorar la gestió municipal a través de la innovació és un dels objectius de l’Ajuntament. La col·laboració amb  altres actors públics i privats ens aporta aquest valor afegit per incorporar elements innovadors, ja que d’aquest “món extern” podem conèixer les millors pràctiques i idees, així com les oportunitats de finançament. El Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya ens ajudarà a accelerar el motor de la innovació a l’Ajuntament de Sabadell, en aquest cas en els àmbits de la ciutat intel·ligent i l’eficiència energètica”.

De la seva banda, la presidenta del Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC) Isabel Tejero, ha destacat

“ens sentim molt orgullosos que ajuntaments com el de Sabadell s’adhereixin al Clúster i donin suport al nostre projecte perquè podrem compartir coneixements, ja que treballem en tots els àmbits i actors de l’eficiència energètica”.

En aquest sentit, cal recordar que el programa Sabadell Ciutat Intel·ligent estructura les seves actuacions en diferents àmbits: medi ambient, mobilitat urbana, eficiència energètica, qualitat de vida, govern i ciutadania, i també competitivitat. Totes estan orientades a la transformació de la gestió urbana per mitjà de l’ús de les noves tecnologies i de la creació de sinergies entre els diversos actors socials i econòmics a escala local, nacional i internacional.

L’adhesió al clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC) respon, a més, a una dinàmica de col·laboració amb els altres actors del sector de les “smart cities”, que ja es va iniciar el 2012 amb la constitució del partenariat Sabadell Ciutat Intel·ligent i la signatura de convenis de col·laboració amb 28 entitats. Aquest impuls s’ha materialitzat recentment també amb la Universitat de Girona i La Salle Universitat Ramon Llull, perquè estudiants d’aquestes universitats elaborin projectes de ciutat intel·ligent orientats a Sabadell.

Aquest ecosistema col·laboratiu va en línia amb el que estableix la Comissió Europea per als seus programes d’innovació i fons de cohesió per al període 2014-2020, entenent que el progrés per les ciutats vindrà a partir de la col·laboració de la “quàdruple hèlix” (administració pública, universitats, empresa i societat civil).

Clúster d’Eficiència Energètica

El Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC) és una agrupació empresarial sense ànim de lucre que agrupa les entitats que dins de les seves activitats ofereixen, promocionen o desenvolupen productes o serveis relacionats amb l'eficiència energètica en els següents sectors: edificis, mobilitat, serveis públics, indústria i formació.

Actualment està formada per 105 entitats en l’àmbit de l’eficiència energètica, entre les quals també administracions públiques com la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Martorelles.

D’acord amb els seus Estatuts, s'estableixen cinc tipus de socis: fundadors, numeraris, emprenedors, col·laboradors i els que s’estableixin per conveni. L’Ajuntament de Sabadell, com a soci numerari pot presentar-se com a candidat a vocal de la Junta Directiva i podrà emetre un vot per cada una de les candidatures presentades per formar la Junta Directiva.

 

Categories Energia, Transició Ecològica Tags eficiència energètica, Sabadell Smart city