PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
           

ENERGIA SOSTENIBLE

26
Gener
2016

L’Ajuntament i el Gremi d'Instal·ladors organitzen la 1a Cursa Solar de Sabadell

La competició es farà el 10 de juny, en el marc de la Setmana de l'Energia

L’Ajuntament i el Gremi d'Instal·ladors organitzen la 1a Cursa Solar de Sabadell

 

Ha arrencat la 1a Cursa Solar de Sabadell, amb el lliurament del material a les escoles de Sabadell que participen en aquesta activitat, organitzada per l’Ajuntament i el Gremi d’Instal·ladors de Sabadell, amb col·laboració del fabricant de panells solars REC

La Cursa Solar de Sabadell és una competició en la qual alumnes de cicle superior d’educació primària, durant el primer semestre de l’any, dissenyen i construeixen un petit vehicle solar sobre una base motriu comuna (motor i panell fotovoltaic). L’objecte és competir en una única jornada, en què guanyarà l’equip que aconsegueixi millor puntuació en un seguit de proves en què s’avaluarà el disseny, les solucions adoptades i les prestacions tècniques i de velocitat del vehicle presentat per cada escola.

Els centres que participaran en la competició són La Creu Alta, Roureda i Miquel Carreras, que ja participen del programa municipal 50/50 d’Estalvi i eficiència energètica per a centres educatius.

L’objectiu de la cursa és potenciar el treball en equip dels alumnes i fonamentar l'activitat experimental i creativa com a element pedagògic per al coneixement de les energies renovables. En aquest sentit, la cursa pretén ser una plataforma divulgativa de l'activitat experimental vinculada a les energies renovables.

La competició tindrà lloc el 10 de juny, en el marc de la Setmana de l'Energia 2016. Es farà a les instal·lacions del Parc Central del Vallès, un espai formatiu de l'àmbit de les energies renovables i l'eficiència energètica, que obre les portes a qualsevol activitat divulgativa relacionada amb aquests àmbits.

Taller dins el programa Ciutat i Escola

D’altra banda, la Regidoria d’Educació i el Gremi d’Instal·ladors de Sabadell també organitzen el “Taller de vehicles solars”, adreçat a alumnes del cicle superior d’educació primària i primer cicle d’ESO, dins el programa Ciutat i Escola. Aquest taller aproxima l’alumne al coneixement de l’energia solar fotovoltaica per mitjà d’un element lúdic: els vehicles solars. L’activitat es desenvolupa al voltant d’una cursa de vehicles solars, en la qual els alumnes visualitzen i manipulen els elements bàsics d’un sistema fotovoltaic senzill –el cotxe solar–, amb l’objectiu de participar en una cursa d’aquests vehicles.

Aquest curs s'han ofert 30 sessions del “Taller de vehicles solars”. De moment s’hi han apuntat les escoles Alcalde Marcet, Enric Casassas, Espronceda, Joan Maragall, Joan Sallarès i Pla, Juan Ramón Jiménez, La Romànica, Mas Boadella, l’Institut Jonqueres i l’Agrupació Pedagògica Sant Nicolau.

Més informació a l'espai formatiu del Gremi d'Instal·ladors de Sabadell i al portal de Ciutat i Escola

Categories Ajuntament, Educació, Energia Tags eficiència energètica