PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

ENERGIA SOSTENIBLE

20
Març
2019

La Marató de l’Estalvi Energètic permet reduir entre un 8 i un 10 % de l’energia consumida en 9 equipaments esportius

Aquesta reducció ha estat possible gràcies a la implantació de bones pràctiques de consum energètic

La Marató de l’Estalvi Energètic permet reduir entre un 8 i un 10 % de l’energia consumida en 9 equipaments esportius

La IV Marató de l’Estalvi Energètic per a la Lluita contra la Pobresa Energètica que va tenir lloc entre l’1 i el 28 de febrer ha permès estalviar entre un 8 i un 10 per cent d’aigua, gas i electricitat en els nou equipaments esportius de la nostra ciutat que hi han col·laborat. La Marató, l’ha coordinada l’empresa L’Origen, amb la participació de les administracions locals i de la Generalitat.

Els equipaments on s’ha dut a terme la Marató són el Complex Esportiu de Sant Oleguer, el Complex Esportiu del Sud, el Poliesportiu Olímpia, el Pavelló Municipal d’Esports, el Poliesportiu de Can Marcet, el Gimnàs Can Marcet, Cal Balsach i el Pavelló del Nord.

Concretament, en aquests nou equipaments s’han estalviat 9.860 kWh en el consum d’electricitat, cosa que representa un 10,15% d’estalvi respecte del curs anterior; 90 m3 en el consum d’aigua, és a dir, un 9,38% d’estalvi respecte del mateix període del 2018, i 10.738 kWh en el consum de gas, que representen un 8,65% d’estalvi.

L’objectiu proposat era aconseguir el 10% d’estalvi energètic

Als 120 equipaments dels 9 municipis de l’àmbit català que hi han participat, s’han consumit 737.030 kWh menys d’electricitat, cosa que representa un 14,42% d’estalvi; 6.980 m3 en el consum d’aigua, és a dir, un 9,93% d’estalvi, i 1.320.259 kWh estalviats en el consum de gas, que representen un 18,96% menys. Els nou municipis que hi ha participat són Sabadell, Barcelona, Esplugues de Llobregat, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Malgrat de Mar, Palau-solità i Plegamans, Sant Boi de Llobregat i Sant Cugat del Vallès.

L’objectiu proposat era aconseguir el 10% d’estalvi energètic, reduint més de 1.000.000 kWh en els consums d’electricitat i gas i en més de 5.700 m3 el consum d’aigua, dels consums totals dels 120 equipaments participants.

La Marató pretenia, d’una banda, reduir el consum d’electricitat, gas i aigua gràcies a la implantació de bones pràctiques de consum energètic i buscant la implicació dels treballadors i usuaris. I, d’altra banda, destinar a accions de lluita contra la pobresa energètica el 100% resultant de l’estalvi energètic aconseguit en el període comprès entre l'1 i el 28 de febrer de 2019 respecte al mateix període de l'any anterior

Categories Sabadell 2030, Energia, Transició Ecològica Tags energia, estalvi energètic, sostenibilitat