PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
           

ENERGIA SOSTENIBLE

14
Maig
2020

La Marató de l’Estalvi Energètic permet reduir entre un 8 i un 10 % els consums en 7 biblioteques municipals

Per aconseguir-ho s’hi han implementat bones pràctiques de consum energètic

La Marató de l’Estalvi Energètic permet reduir entre un 8 i un 10 % els consums en 7 biblioteques municipals

La Cinquena Marató de l’Estalvi Energètic per a la Lluita contra la Pobresa Energètica que va tenir lloc entre l’1 i el 29 de febrer ha permès estalviar entre un 8 i un 10 per cent d’aigua i electricitat en les set biblioteques municipals que hi han col·laborat. La Marató, l’ha coordinada l’empresa L’Origen, amb la participació de les administracions locals i de la Generalitat.

Els equipaments on s’ha dut a terme la Marató són les biblioteques del Vapor Badia, els Safareigs, Ponent, La Serra, Sud, Nord i de Can Puiggener. En aquests set equipaments el consum d’electricitat ha estat de 13.964 kWh durant el període de la Marató, cosa que representa un 13,48% d’estalvi respecte de l’any passat. Pel que fa al consum d’aigua, ha estat de 18 m3, un 8,27% d’estalvi en relació amb el mateix període del 2019.

L’objectiu: arribar al 10% d’estalvi energètic

Als 150 equipaments dels 9 municipis i 11 departaments de la Generalitat que hi han participat, s’han consumit 667.186 kWh menys d’electricitat, cosa que representa un 11,15 % d’estalvi; 8.353 m3 en el consum d’aigua, és a dir, un 10,47% d’estalvi, i 2.170.453 kWh estalviats en el consum de gas, que representen un 24,53% menys. Els nou municipis que hi han participat són Sabadell, Barcelona, Esplugues de Llobregat, Gavà, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Malgrat de Mar, Palau-solità i Plegamans i Sant Boi de Llobregat.

L’objectiu proposat era aconseguir el 10% d’estalvi energètic del total dels 150 equipaments participants, reduint més de 1.000.000 kWh en els consums d’electricitat i gas i més de 5.700 m3  en el d’aigua,.

La Marató pretenia, d’una banda, reduir el consum d’electricitat, gas i aigua gràcies a la implantació de bones pràctiques de consum energètic i buscant la implicació de persones treballadores i usuàries. I, d’altra banda, destinar a accions de lluita contra la pobresa energètica el 100% resultant de l’estalvi energètic aconseguit en el període comprès entre l'1 i el 29 de febrer de 2020 respecte al mateix període de l'any anterior.

Categories Biblioteques, Energia, Transició Ecològica Tags biblioteques, bims, estalvi energètic, Marató de l'Estalvi Energètic