PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 
           

ENERGIA SOSTENIBLE

01
Febrer
2021

La sisena Marató de l’Estalvi Energètic s’adapta a la situació generada per la pandèmia

Sabadell participa amb 6 escoles públiques d’un total de 32 col·legis i 22 equipaments més a tot Catalunya

La sisena Marató de l’Estalvi Energètic s’adapta a la situació generada per la pandèmia

La sisena edició de la Marató de l’Estalvi Energètic que comença avui i es perllonga durant tot el mes de febrer canvia el seu format en relació amb altres anys per adaptar-se a la situació derivada de la Covid-19. Sabadell participa novament en aquesta acció de  lluita contra la pobresa energètica, que compta també amb la participació d’altres administracions locals i la Generalitat. Si l’any passat van ser les biblioteques els equipaments on es va dur a terme aquesta activitat per fomentar l’estalvi energètic i la sostenibilitat, en aquesta ocasió seran sis escoles públiques les encarregades de participar-hi.

Els set equipaments passaran a l’acció climàtica mitjançant una campanya d’estalvi, apoderament i acció. El que s’aconsegueixi estalviar en aigua, electricitat i gas del mes de febrer es destinarà de forma íntegra a un projecte de lluita contra la pobresa energètica a Sabadell. Els centres protagonistas són: Andreu Castells, Font Rosella, Sant Julià, La Roureda, Enric Casassas i Joan Montllor. Es tracta d’escoles que ja ha participat en el programa de l’Agenda 21 Escolar Plus.

Per adaptar-se a la situación generada per la pandèmia, es  treballarà de forma més concreta un tema cada setmana: enllumenat i aparells elèctrics, climatització, aigua i emissions, etc. Al començament de la setmana es farà arribar una càpsula informativa del tema que correspongui, en format vídeo. Hi haurà informació, un gag amb un toc d’humor i un petit repte per a tothom qui vulgui participar. Es demanarà que, si es vol, s’enviïn respostes que recullin sensacions o imatges sobre el repte o el tema  plantejat. Quatre setmanes, quatre reptes.

Aquesta és la tercera edició de la Marató en la qual participa l’Ajuntament de Sabadell, juntament amb 7 municipis més i departaments de la Generalitat de Catalunya. El total d’equipaments participants a tot Catalunya és de 38 escoles i 22 equipaments més.

Sensibilització i bones pràctiques

La Marató de l’Estalvi Energètic per a la Lluita contra la Pobresa Energètica i el Canvi Climàtic, creada i coordinada per l’empresa l’Origen, és una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia, que té la voluntat afegida de destinar l’estalvi econòmic aconseguit a la lluita contra la pobresa energètica. Té com a objectiu general aconseguir un 10% d’estalvi en els tres subministraments.

De diferents formes, aquesta Marató implica, tot Catalunya, la participació de 3.000 treballadors, 15.000 alumnes i 200.000 usuaris, que col·laboraran en accions com ara la reducció d’hores en la climatització, el tancament de lluminàries, les aturades parcials d’ascensors, , l’avançament del tancament de pistes per estalviar durant el mes, entre d’altres. La majoria de les accions s’han identificat a proposta dels mateixos treballadors i usuaris dels equipaments, a qui s’ha explicat el projecte i la destinació de l’estalvi en sessions formatives i de sensibilització.

Categories Energia, Transició Ecològica Tags Estalvi Energètic, Marató de l’Estalvi Energètic, sisena Marató