PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

ENERGIA SOSTENIBLE

19
Juny
2014

Sabadell celebra la 10a Setmana de l’Energia i el Canvi Climàtic

És la 10a edició de la Setmana de l'Energia i el Canvi Climàtic

Sabadell celebra fins l’11 de juliol la 10a edició de la Setmana de l'Energia i el Canvi Climàtic, amb un programa d'actes molt variat i que s'emmarquen en la celebració de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible, (https://www.eusew.eu/).

Tal i com ha comentat el regidor de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes, Lluís Monge, en la roda de premsa d’aquest matí:

arribar a la desena edició vol dir que hi ha interès i voluntat.

Monge també ha volgut agrair a totes les entitats i empreses col·laboradores que fan possible la setmana de l’energia. De la programació ha destacat

la diversitat de les activitats informatives, lúdiques, tècniques i demostratives, juntament amb la proximitat on es fan tots els actes”.  A més Monge ha recordat que “es fan més de 1000 actes arreu d’Europa. El triple objectiu d’aquesta setmana: apropar els principis d’estalvi i eficiència energètica a la ciutadania; conscienciar a la població d’un nou model energètic i, la importància d’aquest nou model d’energètic renovable, especialment en èpoques de crisi, i apostar per un ús de l’energia controlada i els canvis d’hàbits. També per pensar en escala global i aturar el canvi climàtic.

Les activitats informatives, culturals, lúdiques i tècniques aproparan els principis de l'estalvi i l'eficiència energètiques a tota la ciutadania i la importància d’un nou model energètic i de les energies renovables. Els actes es desenvoluparan a diferents espais de la ciutat com el Parc Central del Vallès, el Museu del Gas, el Casal Pere Quart, VIMUSA, etc. 

Hi ha previstes diverses activitats. Entre elles destaquem la jornada del proper 2 de juliol, “Eines per l’Acció contra la Pobresa Energètica”, que sumarà tots els agents implicats en la lluita contra aquest fenomen a Catalunya, i comptarà amb la participació destacada del Síndic de Greuges i més de 30 ponents.

Les activitats infantils es desenvoluparan a la plaça del Doctor Robert, amb el suport de la Diputació de Barcelona i Som Energia, i al Museu del Gas, amb activitats dirigides a entitats.

Pel públic professional, el Gremi d’Instal·ladors organitza una sessió sobre diagnòstics energètics, mentre que Intiam Ruai organitza un curs dirigit a professorat.

Altres activitats que complementen la Setmana de l’Energia i el Canvi Climàtic són sessions divulgatives sobre la factura elèctrica o visites tècniques a instal·lacions de referència en tema d’energies renovables, a càrrec de VIMUSA.

La 10a Setmana de l'Energia i Canvi Climàtic ha estat aprovada per la UE com a part de la Setmana Europea de l'Energia 2014.

Més informació

 

Categories Energia, Transició Ecològica Tags 10a edició de la Setmana de l'Energia i el Canvi Climàtic, canvi climatic, energia sostenible, sostenibilitat