PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

ENERGIA SOSTENIBLE

05
Març
2021

Sabadell és la tercera ciutat de Catalunya amb més plaques fotovoltaiques instal·lades

Avui es commemora el Dia Mundial de l’Eficiència Energètica

Sabadell és la tercera ciutat de Catalunya amb més plaques fotovoltaiques instal·lades

L’Ajuntament ha fet prioritari en l’acció de govern el compliment dels compromisos contra el canvi climàtic i l’adaptació a nous escenaris energètics. A hores d’ara Sabadell és la tercera ciutat de Catalunya amb més plaques fotovoltaiques instal·lades i també s’estan impulsant polítiques d’eficiència energètica als espais públics, entre altres accions. Línies de treball diverses que avui es posen especialment de relleu en la commemoració del Dia Mundial de l’Eficiència Energètica.

A 31 de desembre de 2020, hi ha 19 equipaments municipals amb FV per autoconsum, amb un total de 1.091 kWpic instal·lats. Es tracta d’edificis d’ús divers: escoles, instal·lacions esportives, plantes depuradores i deixalleries, centres cívics i altres dependències.

La producció estimada de les instal·lacions operatives a 1 de gener de 2021 és de 246.000 kWh / any, consum equivalent anual a 77 llars tipus.

Durant el primer semestre de 2021 es posaran en funcionament les dues plantes fotovoltaiques instal·lades a les EDAR de Sabadell, amb més superfície de plaques instal·lades a Catalunya,11.541 m2. La producció d'energia estimada és de 1.350.000 kWh/any, amb la qual cosa es deixaran d'emetre 626 Tn de CO2 a l'atmosfera.

Paral·lelament, es continua treballant per anar ampliant progressivament el nombre d’equipaments amb aquest tipus d’energia a la ciutat.

Enllumenat públic

En la mateixa línia, l’Ajuntament està impulsant polítiques d’eficiència energètica als espais públics. El més important afecta la renovació de l’enllumenat, amb la substitució de 17.502 punts de llum de tecnologia LED a més de 720 carrers. D’aquesta manera la ciutat comptarà amb 27.119 lluminàries LED, el 90% del total de punts existents.

La renovació implicarà més potència lumínica, un estalvi econòmic en els recanvis, ja que són elements de vida més llarga i un estalvi anual de prop d’un milió d’euros en consum.

Categories Energia, Transició Ecològica Tags Dia Mundial Eficiència Energètica