PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

ENERGIA SOSTENIBLE

21
Octubre
2021

Sabadell ja ha instal·lat un 85% de la nova il·luminació LED

Avui es commemora el Dia Internacional de l’Estalvi d’Energia

Sabadell ja ha instal·lat un 85% de la nova il·luminació LED

Sabadell té pràcticament enllestida la renovació de l’enllumenat de la ciutat. A hores d’ara, ja s’han substituït més de 15.000 punts de llum per tecnologia LED, això és un 85% dels previstos. La dada s’ha donat a conèixer avui, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de l’Estalvi d’Energia. I és que la renovació de l’enllumenat, que arribarà a 17.502 punts de llum distribuïts per més de 720 carrers, reduirà les emissions en 1.638 tones de CO2 anuals i comportarà un estalvi de 5,1 milions de kwh/any. El projecte suposa una inversió superior als 10 milions d’euros.

A banda de la renovació de l’enllumenat, l’Ajuntament està impulsant moltes altres accions per afavorir l’estalvi energètic com també l’eficiència i la promoció d’energies més netes. Així, es treballa en la instal·lació de led per il·luminar diferents equipaments esportius, una acció que compta amb finançament EDUSI i que durant 2022 arribarà als pavellons del Nord, del Sud, Cal Balsach, Gràcia, a la Nova Creu Alta i al Complex Esportiu de Sant Oleguer. Tot plegat amb un pressupost de 385.000 €.

D’altra banda, s’instal·laran plaques fotovoltaiques a diverses escoles i equipaments, amb una inversió de 184.500 €. I els propers mesos s’estendran els sistemes de refrigeració eficient a les escoles bressol municipals Arraona, Can Llong, Espronceda i Joaquim Blume, amb una despesa propera als 278.000€.

Així mateix, a diferents escoles bressol s’instal·laran sensors per gestionar de manera automàtica i més eficient serveis com la calefacció, la refrigeració, les proteccions solars i altres consums energètics. I la instal·lació de punts de mesura (sensors) als diferents districtes i equipaments aportaran dades sobre la qualitat ambiental a diversos punts de la ciutat. Els dos darrers projectes, que sumen gairebé 595.000 €, compten amb finançament dels Fons FEDER-EDUSI.

El 21 d’octubre, Dia Internacional de l’Estalvi d’Energia,  té com a objectiu incitar a la reflexió social sobre la importància d’aprendre a regular i gestionar el consum energètic en la nostra vida quotidiana.

En aquest sentit, l’Ajuntament situa com a prioritat el compliment dels compromisos contra el canvi climàtic, l’adaptació a nous escenaris energètics i la transició ecològica. Amb dades del mes de marc, Sabadell es situava com a tercera ciutat de Catalunya amb el nombre més elevat de plaques fotovoltaiques instal·lades.

Categories Edusi, Energia, Transició Ecològica Tags 21 d'octubre, estalvi energètic