PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

ENERGIA SOSTENIBLE

10
Juny
2019

Sabadell participa en la 15a Setmana de l’Energia i el Canvi Climàtic amb una cursa solar i diverses jornades

Inclou també una visita a l’estació depuradora de Sant Pau de Riu-sec

Sabadell participa en la 15a Setmana de l’Energia i el Canvi Climàtic amb una cursa solar i diverses jornades

La 15a edició de la Setmana de l'Energia i el Canvi Climàtic, que se celebra fins al 19 de juny, proposa diverses activitats informatives, culturals, lúdiques i tècniques per acostar els ciutadans als principis de l'estalvi i l'eficiència energètiques, a un nou model energètic i a la importància de les energies renovables. Aquesta proposta s'emmarca en la Setmana Europea de l'Energia 2019, que aglutina milers d'activitats arreu d'Europa amb l’objectiu de promoure un nou model energètic.

Així, a Sabadell  s’ha programat la 3a Cursa Solar del Vallès, una competició escolar de petits vehicles solars. Es farà el dimecres 12 de juny, de 10 a 14 h, a la plaça del Doctor Robert, amb la participació de sis escoles i un institut de Sabadell i el Vallès Occidental.

Una altra de les activitats previstes és un taller d'estalvi energètic pensat per a les llars de Sabadell, dins el  projecte #Estalviarpercompartir. La sessió divulgativa es farà el mateix dimecres 12 de juny, a les 18.15 h, a l’Edifici Catalunya del carrer del Sol, 1.

D’altra banda, el  Gremi d’Instal·ladors de Sabadell organitza la Jornada sobre autoconsum en edificis particulars i comerços. Serà al Parc Central del Vallès, el dijous 13 de juny. El mateix dia també hi ha prevista la Jornada "Energia i Sistemes Digitals: el nou rol de la ciutadania”, a la Biblioteca Vapor Badia. Es fa en col·laboració amb Ecoserveis i es recomana inscripció prèvia.

Finalment, les persones interessades també podran conèixer l'EDAR Riu-sec per dins durant una jornada de portes obertes, el dimecres 19 de juny. S’hi donarà a conèixer el projecte CoSin, de generació de gas a partir dels fangs de depuradora. Per assistir-hi, cal inscripció prèvia.

Categories Sabadell 2030, Energia, Transició Ecològica Tags energia, Setmana Europea de l'Energia 2019, sostenibilitat