PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

ENERGIA SOSTENIBLE

01
Febrer
2019

Sabadell participa en la IV Marató de l’Estalvi Energètic per a la Lluita contra la Pobresa Energètica, durant el febrer

Té per objectiu de reduir en més de 1.000.000 kWh els consums d’electricitat i gas i en més de 5.700 m3 el consum d’aigua dels 122 equipaments participants

Sabadell participa en la IV Marató de l’Estalvi Energètic per a la Lluita contra la Pobresa Energètica, durant el febrer

De l’1 al 28 de febrer tindrà lloc la IV Marató de l’Estalvi Energètic per a la Lluita contra la Pobresa Energètica. Enguany Sabadell hi participa al costat de vuit poblacions més de Barcelona: Esplugues de Llobregat, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Malgrat de Mar, Palau-solità i Plegamans, Sant Boi de Llobregat i Sant Cugat del Vallès. Hi intervenen també nou departaments de la Generalitat de Catalunya.

La Marató té dos objectius principals. D’una banda, reduir el consum d’electricitat, gas i aigua de diversos equipaments, durant el mes de febrer de 2019, respecte als mateixos consums de l’any 2018, gràcies a la implantació de bones pràctiques de consum energètic i buscant la implicació dels treballadors i usuaris. I, d’altra banda, destinar a accions de lluita contra la pobresa energètica el 100% resultant de l’estalvi energètic aconseguit en el període comprès entre l'1 i el 28 de febrer de 2019 respecte al mateix període de l'any anterior.

Als nou municipis que participen en la Marató hi ha un total de 122 equipaments participants, dels quals n’hi ha d’administratius, culturals, esportius, socials, de sanitat i educatius. De diferents formes, la Marató implica més de 3.000 treballadors, 15.000 alumnes i 200.000 usuaris, que col·laboraran en accions com: reducció d’hores en la climatització, tancament de lluminàries, aturades parcials d’ascensors, reducció de la freqüència de neteja de filtres, avançament del tancament de pistes per estalviar durant el mes, entre altres. La majoria de les accions han estat a proposta dels propis treballadors i usuaris dels equipaments, a qui s’ha explicat el projecte i la destinació de l’estalvi.

La IV Marató de l’Estalvi Energètic per a la Lluita contra la Pobresa Energètica, creada i coordinada per l’empresa L’Origen, amb la participació de les administracions locals i de la Generalitat, és una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia, que té la voluntat afegida de destinar l’estalvi econòmic aconseguit a la lluita contra la pobresa energètica.

Es tracta d’un projecte transversal que pretén aconseguir, també, esforços puntuals que siguin potents i visuals i, en la mesura del possible, crear empatia amb la problemàtica de la pobresa energètica. No és una competició, però igualment demana esforços extraordinaris als qui hi participen.

Amb l’objectiu del 10% d’estalvi energètic, es pretén aconseguir reduir en més de 1.000.000 kWh els consums d’electricitat i gas i en més de 5.700 m3 el consum d’aigua, dels consums totals dels 122 equipaments participants.

Categories Energia, Transició Ecològica