PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

ENERGIA SOSTENIBLE

09
Desembre
2016

Un “mur de desitjos” a la plaça del Mercat recordarà la importància de lluitar contra la pobresa energètica i el canvi climàtic

#AmbEnergiaPuc, una iniciativa del Banc d’Energia, amb el suport de l'Ajuntament

La plaça del Mercat Central amb el carrer de Jovellanos serà escenari, avui divendres 9 de desembre, de l’acció participativa anomenada #AmbEnergiaPuc, que pretén sensibilitzar la població sobre la importància de l’energia i el seu estalvi per fer front a la pobresa energètica i el canvi climàtic. Així, es convidarà a la població a construir entre tots una mena de “mur de les bones energies” que reculli els desitjos i propòsits de futur en aquest tema.

L’activitat és una iniciativa del Banc d’Energia de Sabadell i que compta amb el suport de l'Ajuntament de Sabadell que, en aquest cas, participarà també a través de la Casa d'Oficis Sabadell Sud. Es tracta d’una acció més de la campanya de difusió del Banc d’Energia per donar-se a conèixer i recollir-hi adhesions.

Aquesta idea neix dels participants al programa de la Casa d'Oficis Sabadell Sud "Sabadell en Xarxa. Promoció de Serveis", en un treball creatiu portat a terme abans de l’estiu. S’han desenvolupat quatre accions per a la difusió del Banc d'Energia, entre les quals destaca #AmbEnergiaPuc. A més, l'estructura del mur de desitjos l'han fabricada els participants dels Plans d'Ocupació de Barris, de les especialitats de fusteria i pintura.

La construcció del mur, que s’inaugura avui a les 17:30, es podrà trobar fins el dijous 22, en aquests dies i horaris:

  • Divendres 9 de desembre: de 17:30 a 19:00
  • Dissabte 10 desembre: de 11:30 a 14:00 i de 18.00 a 20:00
  • Divendres 16 de desembre de 17:30 a 19:00
  • Dissabte 17 de desembre de 11:30 a 14:00 i de 18.00 a 20:00
  • Dimecres 21 de desembre de 17:30 a 19:00
  • Dijous 22 de desembre de 17:30 a 19:00

L'Ajuntament de Sabadell dóna suport a la campanya de difusió i complementarà l'activitat #AmbEnergiaPuc amb un taller infantil per construir una màscara amb la qual els més petits es vagin identificant amb els objectius del Banc d'Energia. A més, en el marc del conveni entre l'Ajuntament de Sabadell i l'Associació Banc d'Energia, el consistori ha iniciat diferents projectes relacionats amb l’estalvi energètic solidari amb el lema #EstalviarPerCompartir, com ara els programes d'estalvi solidari als 12 Centres Cívics de la ciutat o la reedició de la campanya d'estalvi domèstic.

Inspirat en el mur 'before I die...'
#AmbEnergiaPuc s'inspira en Before I die I want to… (http://beforeidie.cc/site/) creat per l'artista nord-americana Candy Chang, que va decidir pintar les parets d'una casa abandonada a Nova Orleans per promoure el canvi en el barri marginal on vivia. El seu objectiu era canviar la mentalitat de la gent, facilitar que tothom s'expressi lliurement i que practiquin l'escriptura emocional. L’acció va esdevenir en un fenomen viral.

Categories Energia, Medi ambient, Transició Ecològica Tags banc d'energia, canvi climatic, pobresa energètica