PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
           

ENERGIA SOSTENIBLE

30
abril
2014

Una delegació del Marroc visita Sabadell per establir vincles institucionals i empresarials de col·laboració en l’àmbit de les energies renovables i l’eficiència energètica

La trobada s’ha produït avui al Vapor Llonch, la Cambra de Comerç de Sabadell i el Parc Central del Vallès

Una delegació del Marroc ha visitat avui Sabadell. La delegació estava integrada per representants de la Direcció Regional de Tànger del Ministeri d’Energia, Mines, Aigua i Medi Ambient del Marroc, de la Divisió de Recursos Humans i Formació del Consell Regional de Tànger - Tetuan, de la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Tànger, de l’empresa marroquina Gedi i entitats empresarials de les energies renovables.

La trobada s’ha  produït al Vapor Llonch, la Cambra de Comerç de Sabadell i el Parc Central del Vallès. La visita ha comptat amb la participació del regidor de Promoció Econòmica i Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes, Lluís Monge; el sotspresident segon i president de la Comissió d’Internacionalització de la Cambra de Comerç de Sabadell, Ramon Alberich, i el president del Gremi d’Instal·ladors de Sabadell i Comarca, Marià Brunet, entre altres representants locals.

L’objectiu de la jornada ha estat compartir experiències entre representants de les administracions públiques marroquina i catalana per intercanviar informació sobre estratègies i polítiques que es promouen en cada país per al foment de les energies renovables. En aquest sentit, des de l’Ajuntament de Sabadell s’ha donat a conèixer com s’ha realitzat la implementació a escala municipal de l’Agenda 21 de Nacions Unides i quines són les mesures i projectes que s’han impulsat per a la promoció de projectes d’estalvi energètic i energies renovables a Sabadell.

D’altra banda, la trobada s’ha plantejat per apropar representants empresarials dels dos països i establir marcs de treball conjunt. En aquest cas, s’ha desenvolupat una sessió de treball per estudiar les possibilitats de col∙laboració institucional entre la Cambra de Comerç de Sabadell i la Cambra de Comerç de Tànger.

A més, s’ha programat una sessió de treball entre els representants del Gremi d’Instal∙ladors i del Centre Metal∙lúrgic de Sabadell amb el representant de l’Associació d’Emprenedors de Fred i Climatització i Energia Solar del Nord del Marroc per a establir un marc de col∙laboració que permeti la posada en contacte d’empreses instal∙ladores catalanes i marroquines. L’objectiu és que les empreses marroquines puguin aprofitar el coneixement tècnico-comercial de les empreses catalanes en referència a la realització de projectes d’energies renovables, oferint alhora a les empreses catalanes l’oportunitat de participar en l’execució de projectes al Marroc.

Projecte

Aquesta actuació s’emmarca en el projecte “Foment del sector de les energies renovables i impuls de l’emprenedoria verda a la regió Tànger-Tetuan del Marroc” coordinat per la cooperativa catalana AZIMUT 360 cofinançat per la Diputació de Barcelona que des de Sabadell també compta amb el suport de l’Ajuntament de Sabadell, a través del Vapor Llonch i la regidoria de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes i el Gremi d’Instal·ladors de Sabadell i Comarca. El projecte pretén fomentar l’impuls del sector de les energies renovables i l’ús d’aquest tipus d’energia a la regió Tànger-Tetuan del Marroc amb accions que abracin els diferents actors i àmbits implicats, des de les administracions, els professionals i les empreses fins al públic general.

Categories Energia, Transició Ecològica Tags eficiència energètica, energi sostenible, energia renovable, Marroc