PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

GENT GRAN

 

08
Juny
2018

Cloenda dels tallers de memòria i lectoescriptura per a la gent gran

Els tallers han tingut una participació de 300 persones

Cloenda dels tallers de memòria i lectoescriptura per a la gent gran

Els tallers de memòria i de lectoescriptura celebren aquests dies els actes de cloenda de curs. En total, a aquests tallers hi ha assistit aquest any unes 300 persones. La cloenda dels tallers de memòria es fa el proper dimarts, 12 de juny, a les 10.30 h del matí al Casal Pere Quart, mentre que l’acte final dels cursos de lectoescriptura serà el 14 de juny a l’entorn de la Masia de Can Deu. Les dues cloendes compten amb l’assistència del regidor de Cicles de Vida, Miquel Soler.

Pel que fa als tallers de memòria, durant l’acte de cloenda es farà una xerrada col·loqui amb el títol Memòria emocional a càrrec de Laura Rubio neuropsicologia i terapeuta.

L’Ajuntament promou els tallers de memòria amb l’objectiu de potenciar al màxim les capacitats de les persones grans, la seva relació social i prevenir els problemes de memòria, que poden ocasionar una pèrdua d’autonomia personal. Així mateix, es vol donar l’oportunitat de desenvolupar habilitats i compartir estratègies que han de servir per al dia a dia.

Enguany s’han fet 12 tallers, que han durat tot el curs als equipaments municipals de gent gran i 1 taller trimestral al Casal d’Avis de la Planada del Pintor. En total enguany han participat unes 150 persones, que rebran un quadernet per continuar exercitant la memòria.

Grups de lectoescriptura

Pel que es fa als tallers de lectoescriptura, que sumen també uns 150 participants l’any, la cloenda vol reconèixer l’interès dels participants i agrair la dedicació de les monitores, que fan la seva tasca de forma voluntària. La trobada preveu fer una visita guiada a la Masia de Can Deu i després un dinar de germanor i carmanyola, on es reparteixen els diplomes per la seva participació.

Els tallers s’imparteixen als espais municipals: Espai Sant Oleguer, Espai Parc Central, Centre Civic Poblenou; Centre Cívic de Torre romeu, Centre Cívic Doctor Plans i també a diferents espais de la ciutat: Casal Cívic Rogelio Soto i Casal Gent Gran Sabadell Creu Barberà.

En ambdós casos aquests tallers, a banda de proporcionar eines d’entrenament i autoaprenentatge, desenvolupen activitats amb la finalitat de mantenir actives les capacitats cognitives, potenciant la socialització i autoestima i, per tant, evitant l’aïllament.

Categories Gent gran Tags cicles de vida, gent gran, tallers de memòria i lectoescriptura