PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

GENT GRAN

08
Juliol
2021

El Consell Consultiu de la Gent Gran es reuneix per primer cop de forma presencial des de l’inici de la pandèmia

Les comissions de treball han presentat propostes sobre aspectes com la solitud no volguda o el lleure

El Consell Consultiu de la Gent Gran es reuneix per primer cop de forma presencial des de l’inici de la pandèmia

El Consell Consultiu de la Gent Gran s’ha reunit avui a la plaça interior del complex de Sant Oleguer, de forma presencial, per primer cop des de l’inici de la pandèmia de Covid. Durant la sessió s’han presentat lles propostes de les comissions de treball sobre diferents temes a desenvolupar que afecten les persones grans. 

L’acte s'ha fet presencialment per petició expressa dels consellers i conselleres a l'anterior plenari. S'han garantit totes les mesures sanitàries com l'espai, aire lliure, distàncies,1,5 metres entre cadires i mascareta en tot moment.

El Consell ha estat presidit per l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, acompanyada de la regidora de Cicles de Vida i presidenta delegada, Sònia Sada. Han donat la benvinguda als nous membres d’aquest òrgan, renovat el passat mes de març.

Les comissions de treball han presentat les seves respectives propostes sobre tres grans àrees: Solitud no volguda i Voluntariat; Ciutat i Comunicació; i Participació i lleure de les persones grans.

En el camp de Solitud no volguda i Voluntariat, s’han proposat diferents accions per millorar la resposta a les persones grans que viuen soles, tenint en compte les diferents situacions en què es trobin i utilitzant com a eina les diferents fórmules de voluntariat que pugui haver.

Per part de la comissió de Ciutat i Comunicació, la comissió ha presentat algunes accions de millora del funcionament intern del propi Consell i a la vegada ha plantejat utilitzar eines de comunicació externa (creació d’un butlletí informatiu, ús de xarxes socials). També ha exposat la necessitat d’intensificar la formació en les TiC per evitar la bretxa digital.

D’altra banda, la comissió de Participació i Lleure ha proposat recuperar l’organtizació de viatges i, també, elaborar una base de dades  que reculli l’oferta d’activitats adreçades a les persones grans.