PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

GENT GRAN

01
Octubre
2014

El Dia Internacional de la Gent Gran s’ha commemorat avui subratllant la importància de l’activitat física per viure més i millor

El lema és "Mou-te! Per viure més i millor"

La importància de l’activitat física i de l’esport per a un envelliment saludable ha centrat avui la commemoració del Dia Internacional de la Gent Gran. La jornada commemorativa, que s’ha celebrat a Fira Sabadell, s’ha presentat sota el lema de Mou-te! Per viure més i millor i ha comptat amb la presència del tinent d’alcalde de Presidència i regidor d’Esports, Josep Ayuso, i la regidora del Programa de la Gent Gran, Anna Carrasco. Amb la jornada, Sabadell s’ha sumat per primer cop a la commemoració d’aquest Dia Internacional que se celebra l’1 d’octubre, amb l’objectiu de sensibilitzar el conjunt de la ciutadania respecte les situacions que viu la gent gran i els reptes que suposa el creixent envelliment demogràfic, alhora que es vol vetllar per una vellesa digna i plena.

Durant l’obertura de la trobada, Josep Ayuso ha qualificat la commemoració d’aquest dia “com un reconeixement a la vostra tasca”, ha explicat adreçant-se a les persones grans presents. Així mateix, ha afegit que és

un dia que ens ha de permetre reflexionar sobre com podem actuar de manera col·laborativa per a una societat cada cop millor. Vosaltres teniu un gran coneixement i experiència. Com a societat necessitem que participeu, que sigueu presents en el dia a dia de la ciutat.

I en aquest sentit,

fer esport és una pràctica saludable, que ens permet viure millor, però alhora també és una gran oportunitat per participar i viure la ciutat.

Durant la jornada s’ha portat a terme la taula rodona “Activitat física, esport i salut claus per a un envelliment saludable”. El col·loqui ha anat precedit per dues ponències: Envelliment actiu una visió global, a càrrec del Dr. Antoni Salvà, president del Consell de Pla director Sociosanitari de la Generalitat i director de l’Institut Català de l’Envelliment de la Universitat Autònoma de Barcelona; i Activitat física i salut: Un consell per a cada edat, a càrrec de la Dra. Montserrat Romaguera, metgessa de l’esport i de família al CAP de Ca n’Oriac i membre del Consell Assessor per l’activitat Física del Departament de Salut de la Generalitat.

A la taula rodona han intervingut el president de la JAS i atleta olímpic, Josep Molins; el president de Panathlon Club Sabadell, Martí Sala; l’atleta veterà Josep Bussoms; i l’esportista activa als programes municipals d’activitat física, Rosa Julià.

Després s’ha portat a terme una Masterclass de gimnàstica musical suau dirigida per monitors especialitzats; i finalment les residències col·laboradores en la commemoració han ofert un refrigeri saludable a tots els assistents.

El programa d’actes commemoratiu del Dia Internacional, impulsat per l’Ajuntament, s’ha elaborat amb la col·laboració de quatre residències de gent gran de la ciutat –Santa Rita, Ciutat de Sabadell, Allegra i Mutuam La Creueta; i l’entitat E3, Lleure i Gent Gran.