PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

GENT GRAN

 

09
Març
2023

El nou Complex Roureda posarà a l’abast de la gent gran 100 habitatges de lloguer i comptarà amb un centre d’activitats obert al barri i espais per a entitats

Amb un pressupost de 20 milions d’euros, el nou equipament es començarà a construir enguany i estarà envoltat de zones verdes

El nou Complex Roureda posarà a l’abast de la gent gran 100 habitatges de lloguer i comptarà amb un centre d’activitats obert al barri i espais per a entitats

El nou Complex Roureda, al nord de la ciutat, comptarà amb 100 habitatges de lloguer per a la gent gran, ampliant i millorant d’aquest manera el model d’èxit que ja funciona als complexos Sant Oleguer, Alexandra i Parc Central de la ciutat. Així mateix, el nou equipament disposarà d’un centre d’activitats obert al barri i espais per a entitats, entre altres dependències. Tot plegat envoltat de zones verdes. Segons les previsions, el Complex Roureda es començarà a construir a finals d’aquest any 2023 i comportarà una inversió d’uns 20 M€. Constituirà el primer pas per reordenar tota la pastilla de terreny ubicada entre la sortida de la Ronda Oest (C-58) i els carrers de Costabona, Àger i Rialb.

Avui el projecte del nou equipament es presenta en el marc d’una assemblea veïnal al Casal Civíc Roureda, que comptarà amb l’assistència de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés. Coincidint amb la trobada, es presentarà una exposició perquè els veïns i veïnes i la ciutadania en general puguin conèixer els detalls del Complex i que durant aquest mes es podrà visitar al mateix Casal.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha apuntat que la construcció del nou complex és

"un pas més en aquest camí que estem fent en matèria d'habitatge. Portàvem més de 10 anys sense construir ni un sol habitatge públic a la ciutat, i ara estem fent un enorme esforç per incorporar 500 habitatges de lloguer, xifra que situa a Sabadell en una molt bona posició"

Els habitatges

Els 100 habitatges de lloguer per a la gent gran estaran distribuïts en dos edificis connectats per una passera. Tots els habitatges seran accessibles, tindran entre 50 i 65 m2 aproximadament, entre 1 i 2 habitacions i comptaran amb servei de consergeria i neteja. Així mateix, val a dir que el plantejament dels habitatges per a gent gran ha evolucionat respecte als construïts fins ara, de manera que en general oferiran estances més grans, més lloc d’emmagatzematge i tots disposaran de terrassa.

Un equipament sostenible amb diversos serveis

A banda dels 100 habitatges de lloguer per a la gent gran, al complex hi haurà un centre d’activitats obert al barri, s’hi ubicarà una oficina de serveis socials i es comptarà amb espais per a entitats.

Alhora el nou complex promourà l’estalvi i l’eficiència energètica i serà ambientalment sostenible. A l’igual que les darreres construccions impulsades per l’empresa municipal VIMUSA, el complex estarà construït amb fusta. Comptarà amb panells fotovoltaics per fomentar l’ús de renovables i es prestarà especial atenció a l’orientació dels habitatges, la correcta ventilació, l’aïllament tèrmic de façanes i cobertes, les proteccions solars i l’ús de sistemes de climatització i producció d’aigua calenta molt eficients.

D’altra banda, l’immoble comptarà també amb aparcaments i trasters

12.800 m2 de parcs i zones enjardinades

El nou Complex Roureda s’emmarca en el Pla de Millora Urbana que reordenarà tota la pastilla de terreny, reservant-ne un 70% de la superfície per a places i jardins. Els parcs i zones enjardinades sumaran uns 12.800 m2, hi haurà parcs infantils i en un futur es construirà més habitatge de lloguer.

Mentre durin les obres del nou Complex es mantindran les places per aparcar a l’espai públic. Quan finalitzi el projecte, s’hi afegirien, a més, 150 places d’aparcament subterrani.

Categories Districtes, Sabadell 2030, Espai públic , Habitatge, Gent gran, Projectes Estratègics, Urbanisme i Habitatge Tags Complex Roureda, habitatge, Habitatges de lloguer