PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

GENT GRAN

 

21
Desembre
2022

El plenari del Consell de les Persones Grans fa balanç dels temes treballats al llarg de l’any

El plenari del Consell de les Persones Grans fa balanç dels temes treballats al llarg de l’any

El Consell Consultiu de les Persones Grans va celebrar ahir la darrera sessió plenària de l’any, on les diferents comissions de treball han fet balanç i estat de la qüestió dels grans temes desenvolupats a llarg de l’any. Els punts que han centrat la feina del consell han estat l’enquesta de solitud no volguda, millores en l’accés al transport públic i mobilitat i aspectes de lleure com les Vacances de Gent Gran.

La comissió sobre solitud no volguda i voluntariat ha destacat l’assoliment d’una mostra d’enquestes superior a les 400, gràcies a l’impuls donat després de l’estiu. L’estudi de solitud no volguda i aïllament social té l’objectiu de començar a conèixer la realitat d’aquesta població a la ciutat per obtenir una primera impressió i poder aplicar altres estudis d’aprofundiment sobre el tema, així com polítiques de prevenció de les situacions de solitud no volguda de les persones grans. A partir d’ara, la feina de la comissió serà precisament analitzar amb profunditat els resultats i valorar quines són les accions a aplicar més adequades.

D’altra banda, la Comissió sobre Ciutat i Comunicació va fer balanç sobre les millores proposades en relació a la xarxa de transport públic i seguretat vial. Així mateix, s’ha valorat de forma molt positiva L’activitat Sento el que sento, en el marc de la festa gran, destinada a sensibilitzar els i les conductores d’autobusos urbans i a les persones grans i, al mateix temps, acostar les persones grans a tot allò que implica la feina del transport col·lectiu en una ciutat.

Finalment, la Comissió de Participació i Lleure ha informat de la posada en marxa del programa municipal de Vacances de Gent Gran, amb un balanç molt positiu. D’altres temes valorats han estat la mostra de cinema La Gran Pantalla del passat mes de juny, amb 750 persones assistents i que es reeditarà el 2023; i també la proposta de Fira Activa Vallès +60, que acollirà l’any vinent Fira Sabadell i estarà dedicada a exposar i promoure productes i serveis, per part d’empreses i entitats, orientats a la millora de la qualitat de vida de les persones grans.

El Plenari ha finalitzat amb l’explicació del procés de renovació dels membres del Consell, atès que ja ha expirat el període de vigència de 2 anys dels càrrecs. S’ha explicat el procediment per presentar les candidatures i s’ha indicat el termini, del 27 de desembre fins al 25 de gener.

Categories Gent gran Tags Consell de les Persones Grans, Solitud no volguda, Vacances de la Gent Gran, Voluntariat