PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

GENT GRAN

 

24
Febrer
2015

El programa de Vacances per a la Gent Gran 2015 ofereix prop d’una vintena de destinacions adaptades a les diferents necessitats i preferències

S’han ajustat els preus i s’ofereixen bonificacions del 50% per a les economies més fràgils

La varietat i qualitat de les propostes i el fet de ser un programa adaptat a les diferents necessitats i inquietuds seran, un any més, trets fonamentals del Programa de Vacances per a la Gent Gran, que enguany oferirà 3.550 places i dins la seva oferta general un total de 19 destinacions. En aquesta edició s’han ajustat els preus d’acord amb la baixada de l’IPC i novament s’oferiran bonificacions del 50% per a les economies més fràgils.

Les vacances s’emmarquen dins el conjunt d'actuacions (formatives, activitats físiques, artístiques, de salut i prevenció de la dependència, de contacte amb la natura, etc.) que faciliten un envelliment actiu, la convivència i la participació a la vida ciutadana. Es tracta d’accions que ajuden a què les persones puguin viure amb la màxima plenitud l’etapa de fer-se grans. Així, tal i com ha explicat avui la regidora de Gent Gran, Anna Carrasco,

les vacances són un programa variat que sempre és esperat amb il·lusió pels participants i que els ofereix la possibilitat de gaudir del lleure i de l’oci, alhora que promou les relacions personals entre ciutadans i ciutadanes de diferents barris, contribuint a fer noves amistats i promovent la cohesió social.

Un any més, el programa s’ha confeccionat en clau social, oferint als participants la possibilitat de viatjar amb els seus fills o filles que presentin discapacitat i afegint novament al programa general una oferta específica per a persones amb mobilitat reduïda i el CUIDEM, una iniciativa pionera a Catalunya, impulsada conjuntament amb l’Associació AVAN i destinada a persones amb malalties neurològiques i els seus familiars.

Les Vacances per a la Gent Gran conformen un programa molt ben valorat per part dels usuaris i usuàries, que en la seva majoria han respost a un qüestionari per puntuar els diferents aspectes relacionats amb els viatges. El programa de 2014 va obtenir una valoració global 8.53 sobre 10.

Les vacances, en la seva oferta general, són estades en règim de pensió completa, que inclouen trasllats des de Sabadell d'anada i tornada, excursions i visites, acompanyament de monitors i guies. S’adrecen a les persones empadronades a Sabadell amb 65 anys o més o que en tenen 60 o més però són jubilades o pensionistes (nascudes l’any 1955 o abans). Els participants poden anar acompanyats del cònjuge o parella, encara que no siguin més grans de 60 anys, sempre que estiguin empadronats al mateix domicili. Així mateix, s’admet un acompanyant quan es tracti d’un fill o filla discapacitat amb grau de disminució igual o superior al 45% (cal presentar el certificat corresponent).

Per participar al programa, tindran prioritat d’elecció les persones amb ingressos més baixos i que no hagin viatjat en l’edició anterior.

Novetats

L’edició de 2015 presenta novetats tant dins les Rutes per Espanya com entre les destinacions europees: seran Al-Andalus, Sevilla i Còrdova; Lisboa i Porto, Capitals Portugueses; i Vèneto, Nord Itàlia. També tornen altres propostes que ja s’havien fet en edicions anteriors a 2014 com Astúries o Galícia. Com cada any, hi ha diferents tipus d’estades.

Les Estades a prop, per a persones que volen gaudir d’uns dies de lleure i descans amb un ritme de viatge tranquil i a prop de casa, oferiran vacances a Peñíscola; Vall d’Aran, Ruta del Romànic i Vall d’Aran, Rutes per a caminadors.

També hi haurà Rutes per Espanya en autocar, itineraris d’interès cultural, històric i paisatgístic. Es tracta d’estades adreçades a persones que gaudeixin coneixent noves ciutats, fent visites d’interès artístic, històric o monumental, que els agradi caminar i que es trobin en bones condicions físiques. També per a persones que cerquin tranquil·litat, tot gaudint de la natura. En aquest apartat, trobem Astúries; Conca; Múrcia. Costa Càlida; Navarra; Ruta Imperial. Madrid i Ruta del Duero. Zamora.

Un altre apartat el conformen les Rutes per Espanya en AVE o avió, que combinen estades per descansar, gaudir del sol i del lleure amb altres propostes per conèixer la història, l’art i les tradicions. En aquest capítol trobem com a opcions Cadis; Huelva, terra de llum; Al-Andalus, Sevilla i Còrdova; Valle del Jerte; Galícia i Lanzarote.

I un any més, formen part del programa els Circuits Europeus en avió, estades concebudes per acostar els participants als paisatges i la cultura d’Europa i a l’extensa història d’aquestes destinacions. Integren aquestes estades les vacances a Budapest, Hongria; Dubrovnik, Croàcia; Lisboa i Porto, capitals portugueses i Vèneto, Nord d’Itàlia.

Inscripcions

Les inscripcions es podran realitzar del 3 al 13 de març a les Oficines de Sabadell Atenció Ciutadana (Despatx Lluch i a les 4 oficines cardinals de nord, sud, est i oest). També als punts d’inscripció habilitats al centre cívic de Sant Oleguer (c/ de Sol i Padrís, 93) i al Mercat dels Merinals (c/ d’Irlanda, 2).

Aquests dies, totes les persones grans de Sabadell rebran al seu domicili el Programa de Vacances 2015, amb tota la informació sobre les estades, destinacions, inscripcions, preus, documentació que cal aportar, etc. Així mateix totes les dades del Programa es podran consultar a www.sabadell.cat/gentgran.

Bonificacions

Un any més, s’establirà un sistema de bonificació del 50% sobre la quota per a totes les destinacions. En poden ser beneficiàries les persones amb ingressos inferiors o iguals a l’indicador de Renda de Suficiència de Catalunya vigent (569,12 euros mensuals). En el cas de parelles i matrimonis, per efectuar el càlcul es tindrà en compte les rendes obtingudes pels dos membres. La bonificació s’ha de demanar al moment de fer la inscripció i cal que en aquell moment s’aporti la documentació corresponent.

Vacances adaptades

En el marc de les Vacances adaptades, s’inclouen les Estades per a persones amb mobilitat reduïda, que podran passar 6 dies a Peñíscola. Són estades adreçades a persones amb aquest tipus de dificultat i que vulguin gaudir d’uns dies de descans amb propostes de lleure atractives i adaptades a les seves possibilitats.

Pel que fa a les estades del CUIDEM, són vacances de lleure i aprenentatge per a persones amb malalties neurològiques i els seus familiars. Coordinades per l’AVAN, és també aquesta associació la que prepara el programa i aporta els professionals de suport. Les estades ofereixen allotjament adaptat amb sales d’ús exclusiu per portar a terme activitats psicomotrius i de lleure. Així mateix s’organitzen visites culturals i altres propostes a l’aire lliure.

Per més informació sobre dates i llocs de les Vacances Adaptades, cal adreçar-se al Servei de Gent Gran i Dependència (Tel. 93 745 31 44).

Categories Gent gran Tags gent gran, Vacances per a la Gent Gran