PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

GENT GRAN

 

02
Desembre
2021

Els complexos de persones grans activen punts de suport per ajudar a descarregar el passaport Covid

Els complexos de persones grans activen punts de suport per ajudar a descarregar el passaport Covid

Els complexos de persones grans activaran a partir de demà divendres un punt de suport per ajudar a descarregar-se el passaport Covid, el qual serà obligatori presentar-lo per entrar a restaurants, bars, gimnasos, residències així com per accedir a les activitats de ball i del programa d’activitats físiques per a la gent gran.

Des d’aquests punts, les persones grans rebran suport per donar-se d’alta a l’espai de salut digital de la Generalitat de Catalunya La meva salut, i des d’allà se les ajudarà a descarregar-se al telèfon mòbil el certificat de la vacunació de la covid19. Aquest servei complementa les recomanacions del departament de Salut de la Generalitat.

Els punts funcionaran a partir de demà i estaran actius al llarg dels primers dies de la reactivació de la mesura anunciada per la Generalitat. Els horaris d’atenció, de dilluns a divendres, són:

  • Antic Mercat de Sant Joan (pl. de Sant Joan, tel. 93 725 96 64) 9.30h a 13h i 16 a 20h
  • Complex Parc Central (c. de Diego de Almagro, 42, tel. 93 745 31 69) de 9.30 a 13h
  • Complex Alexandra (pl. d’Ovidi Montllor, 3 bxs, tel. 93 716 02 20) de 9.30 a 13h
  • Complex Sant Oleguer (c. de Sol i Padrís, 56, tel. 93 710 11 01) de 9.30 a 13h

A més, en la línia d’evitar la situació de bretxa digital, l’Ajuntament de Sabadell, amb la col·laboració de la fundació cívica oreneta del Vallès ofereix assessoraments i tutories gratuïtes també als equipaments i complexos de gent gran per atendre qualsevol consulta sobre gestions digitals.

També s’han programat una oferta d’activitats variada encaminada a estimular l’envelliment actiu i la millora de la qualitat de vida de les persones grans. Destaquen els tallers sobre eines telemàtiques, la identitat digital i les noves formes de comunicació, una experiència iniciada a principis d’aquest any. L’objectiu d’aquesta formació és evitar que aquestes persones quedin despenjades socialment per l’anomenada “bretxa digital”. Es tracta d’una mesura en el Pla COVID.

En aquest cursos es poden aprendre elements telemàtics d’utilitat com a ús individual i quotidià: navegar per internet, ús del correu electrònic, funcionament de les plataformes de videoconferència, utilització de les xarxes socials o d’eines ofimàtiques.

Web de les persones grans

Categories coronavirus, Gent gran, Salut Tags complex gent gran, Covid-19