PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

GENT GRAN

 

14
Gener
2021

En marxa un servei de seguiment telefònic per detectar necessitats i mancances de persones grans que viuen soles

En marxa un servei de seguiment telefònic per detectar necessitats i mancances de persones grans que viuen soles

L’Ajuntament de Sabadell ha posat en marxa aquest mes un servei de seguiment telefònic i acompanyament emocional per a persones més grans de 70 anys que viuen soles i no tenen servei de teleassistència. Es tracta de persones que no tenen gaires vincles socials i familiars i en la situació actual de pandèmia poden quedar aïllades socialment. Aquesta acció està integrada en el pla municipal de mesures davant la COVID-19.

El contacte telefònic permet detectar les mancances i necessitats d’aquestes persones i, si escau, poder derivar-les als serveis que siguin necessaris per millorar la seva qualitat de vida.

El servei el du a terme la Unitat de Trauma, Crisi i Conflictes de Barcelona (UTCCB), integrada a la Facultat de Psicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Un grup de psicòlegs especialitzats efectuen les trucades i fan un control quinzenal de les persones identificades. Elaboraran, també, un informe per mitjà de l’aplicació municipal que ja es va utilitzar durant l’estat d’alarma, quan es van fer trucades a persones grans per detectar riscos d’aïllament i deteriorament emocional.

El personal de la UTCCB identificarà els casos que requereixin actuacions concretes i els traslladarà als serveis municipals perquè hi actuïn.

Aquestes trucades s’han començat a fer a principis del mes de gener i es continuaran fent fins a finals del mes de febrer. La previsió és arribar a contactar amb prop de 5.000 persones.

Categories Gent gran Tags gent gran, necessitats i mancances de persones, seguiment telefònic