PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

GENT GRAN

04
Octubre
2021

Es posen les bases per crear un servei municipal de vacances socioculturals per a persones grans

Es posen les bases per crear un servei municipal de vacances socioculturals per a persones grans

L’Ajuntament de Sabadell crearà un nou servei municipal de vacances socioculturals per a les persones grans. El ple d’octubre sotmetrà a aprovació inicial l’establiment d’aquest servei (SEVASS +60) amb la previsió de que entri en funcionament durant la tardor del 2022.

L’objecte del SEVASS +60 serà oferir al conjunt de persones majors de 60 anys de Sabadell l’oportunitat de fer viatges socioculturals a destinacions dins de Catalunya, així com per la resta d'Espanya i altres destinacions internacionals europees. Aquests viatges estaran adaptats a les característiques, necessitats i interessos de les persones majors de 60 anys de Sabadell.

L’objectiu general del programa és fomentar l’envelliment actiu. Dins d’aquest gran repte és desenvolupen altres objectius de caràcter més específic com:

  • Afavorir el benestar emocional: sortint de la rutina i escollint un lloc per desconnectar.
  • Ampliar la xarxa i vincle social: generant vincles i xarxa durant el viatge i que es mantinguin al tornar a SBD participant d’activitats als equipaments municipals.
  • Mantenir viu l’interès per aprendre, conèixer i interactuar: descobrint, aprenent i interessant-se per conèixer llocs, coses i persones noves.
  • Afavorir el benestar físic: Potenciant el moviment, caminades i activitat física en general

El servei funcionarà en règim de gestió indirecta mitjançant la forma de contracte de concessió de serveis regulada a la Llei 9/2017, de contractes del sector públic.