PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

GENT GRAN

 

28
Juliol
2014

L’Ajuntament atorga prop de 40.000 euros a entitats per a projectes i activitats que fomentin la participació de la gent gran

Dels programes presentats pels casals destaquen els adreçats a la promoció de l'activitat física, manualitats i activitats artístiques –teatre, dansa, cant coral– i les setmanes culturals

L’Ajuntament ha atorgat un total de 39.000 euros que es destinaran a projectes i activitats que fomentin la participació de la gent gran. Els ajuts, atorgats per la Junta de Govern Local al mes de juliol, es distribuiran entre prop d’una trentena d’entitats i contribuiran a ampliar 31 projectes.

Tal com ha explicat la regidora del Programa de la Gent Gran, Anna Carrasco,

aquestes subvencions s’emmarquen dins una de les principals línies d’acció del Programa, que consisteix a promoure l’envelliment actiu, potenciant la participació i, per tant, prevenint l’aïllament i també treballant per prevenir la dependència.

En aquest sentit, continua Carrasco,

des de l’Ajuntament impulsem un programa d’activitats, que preparem en col·laboració amb les entitats. Així mateix, donem suport perquè el teixit associatiu pugui organitzar les seves pròpies propostes. D’aquesta manera, i entre tots, teixim una oferta d’activitats que dóna una resposta adient a les necessitats i inquietuds de la gent gran de Sabadell.

Dels programes presentats pels casals destaquen els adreçats a la promoció de l'activitat física, manualitats i activitats artístiques –teatre, dansa, cant coral– i les setmanes culturals.

També s’atorguen subvencions per a entitats socials que treballen amb gent gran amb més limitacions físiques o econòmiques (Sabadell Gent Gran, Associació Eulàlia Garriga - Caritas, Corporació Sanitària del Parc Taulí, etc.).

Altres ajuts s'adrecen a entitats amb programes orientats a la difusió cultural i la formació de la gent gran (Aula d’Extensió Universitària, Oreneta del Vallès...) o a la dinamització de les entitats i la participació de la gent gran (Coordinadora de Casals de Gent Gran).

Les entitats o associacions que rebran subvenció seran Llar de Gent Gran de Can Borgonyó-Concòrdia, Associació Gent Gran Sabadell Gràcia, Club de Jubilats i Pensionistes del Sector Sud, Fundació Cívica Oreneta del Vallès, Llar de Pensionistes Ca n’Oriac, Club de Jubilados y Pensionistas de Can Deu, Associació Cultural Primer de Maig, Casal de l’Amistat per a la dona, Casal de la Gent Gran de Torre-romeu, Club de Jubilats i Pensionistes La Planada del Pintor, A.G. Gran Casal Sabadell Creu Alta, Club de Ancianos de Can Puiggener, Club de Jubilats i Pensionistes Ronda Bellesguard, Associació Gent Gran Agrupació Coral Amics de l’Acordió, Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de Sabadell, Club d’Avis plaça del Vallès, Club d’Avis del Poblenou, Sabadell Gent Gran, Agrupació d’Avis Sector Creu de Barberà, Coral Arco Iris, Associació Casal de Gent Gran Can Rull, Corporació Sanitària Parc Taulí, Coordinadora de Jubilados y Pensionistas, Associació Eulàlia Garriga, Club de Jubilats i Pensionistes Arraona Merinals Can Gambús, Fundació Club Natació Sabadell, Agrupació de Veïns del barri de Les Termes de Sabadell, Coral Les Cardines i Local Social Pensionista Torre-romeu.

Categories Gent gran Tags casals de la gent gran, gent gran, subvencions