PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

GENT GRAN

 

21
Març
2022

L’Ajuntament destina 35.000 euros a subvencions per a projectes i activitats que fomentin la participació de les persones grans

L’Ajuntament destina 35.000 euros a subvencions per a projectes i activitats que fomentin la participació de les persones grans

La Junta de Govern Local ha aprovat avui la convocatòria de subvencions per a projectes i activitats d'entitats no lucratives que fomentin la participació de les persones grans per a l'any 2022. La línia d’ajuts tindrà un import global de 35.000 euros. A la convocatòria passada es van atorgar en total ajuts de gairebé 19.000 euros a sis projectes presentats.

La finalitat és fomentar la participació, el benestar i la millora de la qualitat de vida de les persones grans de Sabadell. Per tant, es podran subvencionar els projectes que fomentin la participació de les persones grans i que desenvolupin activitats socioculturals, formatives, lúdiques, físiques, de noves tecnologies i de voluntariat, amb l’objectiu de potenciar un envelliment actiu i prevenir situacions d’aïllament. També s’atorgaran ajuts a efemèrides rellevants de les entitats que es vulguin promocionar.

Tal i com es fa ver l’any passat, l’Ajuntament establirà un punt d’atenció presencial per a les entitats de persones grans, a l’antic Mercat de Sant Joan, amb l’objectiu de resoldre dubtes relacionades amb la convocatòria de subvencions. El dispositiu pretén resoldre dubtes a l’hora de presentar la documentació relacionada.

Aquest any s'ha fet també un taller presencial per formar i informar les entitats de les particularitats sobre la sol·licitud, orientar-les en la confecció del projecte, o quadrar el pressupost, entre altres aspectes.

L’any passat també es va desplegar un suport específic a les entitats per a l’obtenció de certificat digital i poder realitzar electrònicament tots els tràmits amb l’administració. Més d’un 70% de les entitats disposen ja de les eines necessàries per poder realitzar aquests tràmits.

Categories Gent gran, Participació ciutadana Tags Junta de Govern Local