PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

GENT GRAN

 

09
Setembre
2022

L’Ajuntament presenta el programa de Vacances de la Gent Gran a diferents punts de la ciutat

Els participants podran optar entre una vintena de destinacions a Espanya, les Illes i Europa

L’Ajuntament presenta el programa de Vacances de la Gent Gran a diferents punts de la ciutat

A partir del pròxim dilluns, dia 12 de setembre, el programa Vacances de la Gent Gran arribarà a diferents barris de la ciutat. A més de la possibilitat d’aconseguir el llibret físic amb tota la informació, l’alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, presentarà públicament les estades als centres cívics de Can Rull, Creu de Barberà i Can n’Oriac.

Per tal que les persones grans coneguin les diferents destinacions, el programa s’anirà presentant al llarg d’aquest mes. El dilluns dia 12 la cita serà a les 18 h al centre cívic de Can Rull (Carrer de Sant Isidor, 51).

El dijous, dia 15, serà el torn de la trobada al centre cívic Ca n’Oriac (carrer d’Arousa, 2) a les 18 h. Aquesta és la mateixa hora que s’ha escollit per portar el programa al centre cívic de la Creu de Barberà (Plaça de Castelao, 1) el dia 27 de setembre.

Les presentacions públiques del programa coincideixen amb l’obertura de les inscripcions. En concret, el pròxim 26 de setembre es podran presentar les sol·licituds per participar en les estades del programa Vacances de la Gent Gran. Després de cinc anys sense viatges, l’Ajuntament de Sabadell els recupera amb un ampli ventall de possibilitats: vacances de benestar físic, emocional i de salut; estades socioculturals per Espanya, les Illes o Europa, i mercats de Nadal.

Tota la informació es pot consultar al web de la gent gran i també es remet a les persones subscrites al canal de Telegram Sabadell60+. A més, els detalls de cada estada es podran consultar als programes que s’han distribuït entre els centres cívics, equipaments de gent gran, al servei 010, al Casal Pere Quart, a l’Ateneu i al propi Ajuntament.

Estades

Pel que fa a les estades de benestar físic, emocional i de salut, les persones interessades poden optar entre vacances a prop o termalisme social. En el primer cas, els destins són Peñíscola, La Ràpita, Roses i Ametlla de Mar. En el segon, la sortida es farà a un balneari de Panticosa.

Els viatges socioculturals per Espanya i les Illes inclouen les següents opcions: Lanzarote, Tenerife, Cantàbria, Segòvia, Astúries, Sanxenxo i Aguadulce.

Venècia, Praga, Croàcia i Roma figuren en el programa d’estades socioculturals a Europa. I aquelles persones que vulguin visitar un mercat nadalenc podran viatjar a Praga.

Inscripcions

Els viatges es duran a terme entre els mesos de novembre i juny i inclouran trasllats, hotel en pensió completa, excursions, assegurança i guies i monitors socioculturals amb coneixements d’idiomes per als desplaçaments internacionals. En total, les Vacances de la Gent Gran comptaran amb 2.500 places.

Les inscripcions es podran fer del 26 al 30 de setembre al Complex de Gent Gran Alexandra i al del Parc Centra en horari de matí i tarda. Entre els dies 3 i 7 d’octubre les persones interessades podran inscriure’s a l’Antic Mercat de Sant Joan (matí i tarda) i, a partir del 4 d’octubre als centres cívics de Poblenou (horari de matí) i Torre-romeu (horari de tarda).

Les adjudicacions no es faran per ordre d’inscripció. Per tant, no cal anar-hi el primer dia sinó que es podrà realitzar al llarg de tot el període fixat per apuntar-s’hi.

En cas que hi hagi més demanda que oferta en algunes propostes, l’adjudicació es faria d’acord amb la puntuació obtinguda a la inscripció inicial, sota els criteris descrits al reglament dels viatges i que tenen en compte aspectes com la renda, el fet que la persona sigui membre d’una família nombrosa o visqui sola o de no haver participat en anteriors edicions de les vacances.

Per fer la inscripció, caldrà portar-hi el DNI, entre altres documents, i autoritzar l’Ajuntament a comprovar les dades d’ingressos amb Hisenda.

Bonificacions

Les vacances s’adrecen a persones empadronades a Sabadell amb 65 anys o més o bé que tinguin entre 60 i 64 anys i siguin jubilades o pensionistes (nascudes l’any 1962 o abans). Hi poden viatjar amb el cònjuge o parella encara que aquesta no sigui més gran de 60 anys, sempre que estiguin empadronats al mateix domicili. També és possible viatjar amb un/a acompanyant quan es tracti d’un fill o filla amb alguna discapacitat, amb grau de disminució del 33% i no superior al 45%.

Els viatges seran d’entre 4 i 7 dies i els preus oscil·laran entre els 250€ i els 895€, amb trasllat, hotel en pensió completa, excursions i assegurança inclosos, així com l’acompanyament de guies i monitors especialitzats. Per tal d’afavorir l’equitat en l’accés, s’han previst bonificacions per a les persones amb menys recursos que cobriran entre el 50% i el 75% de la tarifa dels viatges.

Categories Gent gran Tags cicles de vida, gent gran, Vacances de la Gent Gran