PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

GENT GRAN

 

19
Juliol
2022

L’Ajuntament recupera les Vacances de la Gent Gran després de cinc anys

Els viatges comptaran amb un total de 2.500 places i oferiran diferents tipus d’estades i destinacions

L’Ajuntament recupera les Vacances de la Gent Gran després de cinc anys

Després de cinc anys sense Vacances per a la Gent Gran, l’Ajuntament recupera enguany les estades adreçades a aquest col·lectiu. Els viatges es duran a terme entre els propers mesos de novembre i juny i oferiran diferents tipus d’estades i destinacions que inclouran trasllats, hotel en pensió completa, excursions, assegurança i guies i monitors socioculturals amb coneixements d’idiomes per als desplaçaments internacionals. En total, les Vacances de la Gent Gran comptaran amb 2.500 places. Les inscripcions es podran fer després de l’estiu, entre la segona quinzena de setembre i principis d’octubre. 

Tal com ha explicat avui l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés,

“amb la recuperació de les Vacances de la Gent Gran complim un altre dels compromisos que havíem assolit. Les vacances són un acte de justícia cap a les persones grans després de tota una vida de servei a la societat i una manera d’afavorir el seu lleure i socialització i contribuir a evitar situacions de solitud no desitjada. Amb la pandèmia, hem hagut d’esperar una mica, però ara les recuperem amb tota la il·lusió i amb diferents tipus d’estades adaptades a les diferents circumstàncies i preferències de la gent gran”.

Així mateix, Farrés ha explicat que

“ja no parlem d’un programa sinó d’un nou servei públic adreçat a la gent gran que ens situa com a referents arreu. De fet, ja ens estan trucant altres ajuntaments per a què els expliquem tots els processos de creació del Servei de Vacances Socioculturals de Sabadell”. 

Per la seva part, la regidora de Cicles de Vida, Sonia Sada, ha remarcat

“l’oportunitat que es crea amb el retorn dels viatges, on aquelles persones que per diferents qüestions han perdut la seva xarxa social, sobre tot també arran de la pandèmia, podran generar nous vincles. I en els quals també generarem espais perquè les persones 60+ puguin conèixer l’oferta d’activitats socials que tenim a la ciutat, tant les que programa l’Ajuntament com les entitats”.

En el mateix sentit s’ha pronunciat la presidenta de la Coordinadora de Casals de la Gent Gran de Sabadell, M. Rosa Mota, qui ha remarcat que

“el que proporciona un envelliment actiu es tradueix en millores en l estil de vida en general".

Així mateix ha destacat, referint-se a les Vacances, que

“hem pogut participar en el seu disseny i s’han plantejat des de la nostra mirada” i que “aquest servei crearà espais per generar vincles entre les persones”.

Les vacances s’adrecen a persones empadronades a Sabadell amb 65 anys o més o bé que tinguin entre 60 i 64 anys i siguin jubilades o pensionistes (nascudes l’any 1962 o abans). Hi poden viatjar amb el cònjuge o parella encara que aquesta no sigui més gran de 60 anys, sempre que estiguin empadronats al mateix domicili. També és possible viatjar amb un/a acompanyant quan es tracti d’un fill o filla amb alguna discapacitat, amb grau de disminució del 33% i no superior al 45%.

Tipus d’estades i preus

Les vacances constaran de diversos tipus de propostes: les estades a prop i el programa de cura de salut o termalisme per a persones que per salut o preferència optin per trasllats més curts; les rutes per la Península i les Illes, els Circuïts Europeus i també els Mercats de Nadal.

Els viatges seran d’entre 4 i 7 dies i els preus oscil·laran entre els 250€ i els 895€, amb trasllat, hotel en pensió completa, excursions i assegurança inclosos, així com l’acompanyament de guies i monitors especialitzats. Per tal d’afavorir l’equitat en l’accés, s’han previst bonificacions per a les persones amb menys recursos que cobriran fins al 75% de la tarifa dels viatges.

El detall de les destinacions, les característiques i condicions de tot plegat es difondran a través de diferents canals i suports. Així mateix, tota la informació es podrà consultar properament al web de la gent gran https://web.sabadell.cat/gentgran i es remetrà a les persones subscrites al canal de Telegram Sabadell60+.

Inscripcions

Les inscripcions, entre la segona quinzena de setembre i principis d’octubre, es faran en diferents espais municipals i districtes per facilitar a les persones grans que puguin fer la gestió el més còmodament possible.

Val a dir que les adjudicacions no es faran per ordre d’inscripció. Per tant, no cal anar-hi el primer dia sinó que es podrà realitzar al llarg de tot el període fixat per apuntar-s’hi.

En cas que hi hagi més demanda que oferta en algunes propostes, l’adjudicació es faria d’acord amb la puntuació obtinguda a la inscripció inicial, sota els criteris descrits al reglament dels viatges i que tenen en compte aspectes com la renda, el fet que la persona sigui membre d’una família nombrosa o visqui sola o de no haver participat en anteriors edicions de les vacances.

Per fer la inscripció, caldrà portar-hi el DNI, entre altres documents, i autoritzar l’Ajuntament a comprovar les dades d’ingressos amb Hisenda.

Reglament de les Vacances

Categories Gent gran Tags cicles de vida, gent gran, vacances gent gran