PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

GENT GRAN

 

23
Setembre
2022

La celebració del Dia Internacional de la Gent Gran posar l’accent en promoure estils de vida actius i saludables

La celebració del Dia Internacional de la Gent Gran posar l’accent en promoure estils de vida actius i saludables

El dia Internacional de les persones grans, que es commemora l’1 d’octubre, i la Festa Gran estan dedicats aquest any a la promoció del beneficis de portar una vida activa i seguir uns hàbits saludables. És per això que el programa d’actes de la Festa Gran, que es desenvoluparà del 26 de setembre al 2 d’octubre, està marcat per aquest concepte. La Festa Gran l’organitza l’Ajuntament de Sabadell, amb la col·laboració de la Coordinadora de Casals i Entitats de Gent Gran de Sabadell, Vimusa, la TUS i residències de gent gran de la ciutat

El programa que s’ha elaborat presenta una sèrie de propostes per reflexionar, promoure i avançar en estils de vida actius i saludables, com caminades i excursions, música i balls o activitats físiques dirigides. Tampoc faltaran esdeveniments més habituals, com el cinema i el teatre.

Un altre dels actes remarcables és l’espectacle teatral Las Gallegas, el dimecres 28 de setembre, a les 19 h, al Teatre Principal. Es tracta d’una reflexió peculiar i còmica sobre la mort.

La Festa Gran compta amb una novetat aquest any. L’activitat Sento el que sento, el dijous 29 de setembre, és una experiència destinada a sensibilitzar els i les conductores d’autobusos urbans i a les persones grans. D’una banda els professionals podran conèixer les dificultats que un viatge en autobús pot tenir per a determinats col·lectius i, al mateix temps, es pretén acostar les persones grans a tot allò que implica la feina del transport col·lectiu en una ciutat. L’activitat – adreçada a entitats i membres del Consell Consultiu de la Gent Gran- consisteix en un itinerari en autobús i un debat dinamitzat posterior.

Dia internacional

La commemoració del Dia Internacional de la Gent Gran, el dissabte 1 d’octubre, començarà a les 10 del matí, al saló del Teatre Principal, amb la rebuda institucional a les entitats de gent gran de la ciutat, residències i col·laboradors de la Festa Gran. 

Posteriorment, a partir de les 11 del matí, al Mercat Central, dins de la campanya per evitar la soledat no volguda i en col·laboració amb la Fundació la Caixa, hi haurà entrevistes i xerrades amb persones voluntàries, implicades o afectades per la soledat no desitjada, per intentar combatre aquesta situació que afecta a moltes persones grans.

Els actes del dia internacional es completen amb una ballada de sardanes a la plaça de la Sardana, a partir de les 11.30 h, i una representació teatral al Centre Cívic de Sant Oleguer, a les sis de la tarda.

Ofrena Floral

El diumenge 2 d’octubre a les 12 del migdia tindrà lloc l’ofrena floral que cada any es fa a la plaça dels Avis i les Àvies i que organitza la Coordinadora d’Entitats de Gent Gran de Sabadell. I per tancar les activitats, a les cinc de la tarda, a la plaça del Doctor Robert, es farà un ball de cloenda amb l’orquestra Orgue de Gats.

Recollida d’entrades

Les activitats dels programa de Festa Gran es poden consultar al web municipal de Cicles de Vida. Els actes que siguin gratuïts són d’entrada lliure però alguns requereixen recollir la invitació a l’Antic Mercat de Sant Joan, plaça de Sant Joan, 1B, de les 10 a 12.30 h i de 17 h a 19.30 h.

Per a l’espectacle de Las Gallegas cal anar a buscar les entrades a la taquilla del Teatre Principal, carrer de Sant Pau, 6 (a la tarda, de dimecres a dissabte, de 18 a 20 h. i al matí de divendres i dissabte, d’11 a 13 h). Per recollir les entrades, màxim dues per persona, cal facilitar els DNI, dels quals almenys un ha de ser d’una persona major de 60 anys.

Categories Gent gran Tags Dia Internacional de la Gent Gran, Festa Gran de Sabadell