PLÀNOL DE SABADELL Adreces i telèfons d'emergències FARMÀCIES DE GUÀRDIA RESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

CA EN ES
 

GENT GRAN

 

29
Setembre
2016

La commemoració del Dia Internacional de la Gent Gran fa èmfasi en el benestar i la salut emocional

Aquest any els actes de celebració s’enllacen amb la Festa dels Avis i les Àvies

programafesta29La sensibilització sobre el benestar i la salut emocional centraran a Sabadell la commemoració del Dia Internacional de la Gent Gran, l’1 d’octubre, i que a Sabadell es commemorarà el proper dilluns dia 3 amb una sèrie d’activitats. El benestar i la salut emocional són uns els eixos del Pla d’Actuació Municipal de Gent Gran.

El programa d’actes s’inicia el dilluns a 2/4 d’11 del matí, amb una xerrada sobre el benestar i la salut emocional a la Sala d’Actes del Casal Pere Quart, a càrrec del psicòleg i neuropsicòleg d’AVAN, Lluís Cavallé. Els actes centrals tindran lloc a 2/4 de 5 dela tarda, a la plaça del Doctor Robert. Consistirà en una activitat musical participativa, un berenar a càrrec de les residències col·laboradores i un ball de cloenda amb el grup musical Pentagrama.

Festa dels Avis i les Àvies

Enguany, a més, la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran donarà pas a la Festa dels Avis i Àvies, que començarà el 4 d’octubre, a les 11 del matí, amb una matinal de cinema social a l’Auditori del Casal Pere Quart. L’entrada serà lliure. El programa d’actes s’allargarà fins diumenge, 9 d’octubre, i inclou actuacions de les diferents entitats de la Coordinadora de Gent Gran de Sabadell a les residències de la ciutat.

L’acte central tindrà lloc el diumenge dia 9, a 2/4 d’11 del matí a la plaça dels Avis, que passarà a dir-se plaça de les Àvies i dels Avis. La festa començarà amb una xocolatada i una ofrena floral al monument als avis i l’acte de descoberta de la placa amb la nova nomenclatura. Cap a 2/4 de 12 s’ha previst una actuació de corals, a les 14 h un dinar de germanor i a 2/4 de 6 de la tarda, ball de fi de festa.

Canvi de nom

El canvi de nom de la plaça, aprovat per l’Ajuntament de Sabadell, és el final d’un procés iniciat a principis del mes de febrer, quan la Coordinadora de Casals de Gent Gran va demanar la modificació del nomenclàtor de la ciutat amb l’objectiu d’incloure la denominació “àvies” a la plaça, per enfortir el sentiment d’identificació i representació de les dones àvies.

El programa d’actes commemoratiu del Dia Internacional de la Gent Gran i de la Festa del Avis i Àvies, està organitzat per l’Ajuntament, amb la col·laboració de la Coordinadora de Casals de la Gent Gran de Sabadell. I les residències de gent gran Santa Rita, Ciutat de Sabadell, Allegra , Mutuam La Creueta i SARQuavitae.

Un dels eixos centrals del Pla d’Actuació Municipal de Gent Gran és promoure l’envelliment actiu i la participació social. Es persegueix la millora de la qualitat de vida i la prevenció de la dependència de la gent gran, amb accions que facilitin mantenir un estil de vida saludable, el desenvolupament personal, la independència a la vida quotidiana i la interrelació social.

Més informació 

Categories Gent gran Tags dia internacional de la gent gran