PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

GENT GRAN

 

04
Juliol
2018

La Coordinadora de Casals de Gent Gran de Sabadell tanca el curs amb un intercanvi d’experiències a Igualada

La Coordinadora de Casals de Gent Gran de Sabadell tanca el curs amb un intercanvi d’experiències a Igualada

Una cinquantena de persones de la Coordinadora de Casals de Gent Gran de Sabadell ha fet la sessió de cloenda de curs a la ciutat d’Igualada. Durant el matí, a la sala d’actes del Museu de la Pell, s’ha fet un d’intercanvi d’experiències amb el Consell de la Gent Gran de l’Anoia, en el marc de les activitats sobre el bon tracte a les persones grans.

La visita al municipi ha permès a la Coordinadora participar i conèixer una experiència d’adaptació de la campanya de Tracta’m bé, a la Comarca de l’Anoia, que va permetre conèixer les actuacions que es porten a terme en el si d’aquesta campanya, que té com a objectiu contribuir a donar visibilitat, de manera multidisciplinar, als diferents tipus d’abusos que poden patir la gent gran. L’experiència ha de servir ara per analitzar aquestes accions i valorar l’aplicació d’algunes d’elles a Sabadell.

De fet, ja s’està treballant en un conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Solsonès gràcies al qual, el Consell Comarcal, cedirà a l’Ajuntament de Sabadell i a la Coordinadora de Casals de la Gent Gran de Sabadell els materials elaborats per a la campanya Tracta’m bé. Aquesta part divulgativa consta de:

Accions de sensibilització social 

  • Relats amb tracte; recull d’històries de ficció per donar a conèixer els diferents tipus d’abusos que pot patir la gent gran.
  • Escenes amb tracte; obra de teatre per sensibilitzar sobre els diferents abusos que pateixen les persones grans.
  • Situacions amb tracte; acció de promoció dels bons tractes envers la gent gran adreçada a tota la població
  • Aules amb tracte; projecte adreçat als infants de primària amb accions específiques per a cadascun dels cicles.
  • Tracta’m de tu; projecte adreçat a la població jove amb accions concretes per a l’alumnat de primer a quart d’ESO.

Accions de prevenció 

  • Establiment amb tracte; acció que involucra el petit comerç com a detector de situacions de risc que poden afectar a la gent gran.
  • Futur amb tracte; acció adreçada a les persones grans i que pretén difondre les diferents mesures legals de protecció per prevenir futures situacions d’abús.
  • Jornades amb tracte; espai anual de formació per a professionals vinculats a l’atenció a les persones grans per reflexionar i avançar en temes d’ètica, bon tracte i innovació social.

A la tarda es va fer l’assemblea general on es va fer un balanç de les activitats realitzades durant el curs, es va concretar el calendari de les reunions mensuals del curs 2018-2019, va presentar-se la proposta d’actuacions dels casals i grups de teatre, corals i playbacks a les residències de la ciutat durant la setmana de les àvies i els avis, del 2 al 7 d’octubre i altres temes per treballar de cara al darrer trimestre d’aquest any.

Categories Gent gran Tags gent gran