PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

GENT GRAN

 

14
Desembre
2021

La lluita contra l’aïllament centra el programa d’activitats per a persones grans de Nadal

La lluita contra l’aïllament centra el programa d’activitats per a persones grans de Nadal

L’Ajuntament de Sabadell ha programat un conjunt d’activitats adreçades a la les persones grans amb l’objectiu de lluitar contra la soledat que algunes persones poden sentir durant les dates de Nadal i per acompanyar tothom qui vulgui gaudir-les. Totes les activitats s’han organitzat posant especial atenció a les mesures sanitàries vigents pel que fa a prevenció de contagis.

La regidora de Cicles de Vida, Sònia Sada, considera que

“l’objectiu d’aquestes activitats estan lligades a la intervenció que portem fent l’Ajuntament i les entitats que lluiten per la solitud no volguda de les persones grans. Evitem així l’aïllament d’aquest col·lectiu i alhora, passat el pitjor de la pandèmia, regenerem vincles i reactivem la interrelació”.

 Espai Alexandra

L’Espai Alexandra té programades un seguit d’activitats. El dia 14 de desembre és el torn de la música: a les 17.30h, nadales amb el grup musical Krec’n tu, i a les 18.30h cantada de nadales amb el cor rociero “Amigos para siempre”. El dijous 16 de desembre es representarà l’obra “Quién me mandaría ser profesora de autoescuela”, a càrrec del grup de teatre Solera y Salero, del Casal de Gent Gran de Can Rull.

Antic Mercat de Sant Joan

El dimarts 14 de desembre, a les 11.30h, tindrà lloc un taller de manualitats de Nadal a l’Antic Mercat de Sant Joan. L’objectiu és crear decoracions casolanes per guarnir la taula nadalenca i fer un arbre per posar-hi els coberts. El preu d’aquest taller és de 3 euros per pagar els materials i es podrà seguir en directe pel canal de YouTube de Cicles de Vida. Les inscripcions es poden fer al mateix equipament o bé per telèfon al 93 725 96 64.

Espai Sant Oleguer

El dijous 16 de desembre l’Espai Sant Oleguer acull l’obra de teatre “M’agrada el Nadal”, a càrrec de la companyia Les Vocals. El mateix dia també s’organitza un taller que ha dirigit la dinamitzadora dels complexos amb l'objectiu que tots els veïns i veïnes del Complex elaborin la seva felicitació de Nadal amb el lema "Aquest any ens autofelicitem".

Espai Parc Central

Per la seva banda, l’Espai Central del Parc Vallès acull una activitat musical el proper dia 15 de desembre a partir de les 5 de la tarda a càrrec del Club Social La Xamba, i a les 6 de la tarda l’obra de teatre “M’agrada el Nadal”.

Tot i que les propostes per celebrar el Nadal han estat programades seguint les mesures sanitàries de prevenció de contagis, totes les activitats estaran sotmeses a les indicacions del Procicat i poden veure’s modificades i/o anul·lades en cas que sigui necessari.

Reconeixement al voluntariat sènior

D’altra banda, aprofitant la programació de Nadal, es farà un acte de reconeixent al voluntariat sènior que realitza activitats de formació tant en els equipaments de gent gran i casals, com en entitats i altres equipaments. L’acte tindrà lloc el dia 15 de desembre, a les 18.30 h, a l’Antic Mercat de Sant Joan.

L’esdeveniment constarà de dues parts: una informativa, per donar a conèixer què és el Voluntariat, com es forma a les persones voluntàries i quins circuits es poden seguit per fer-se’n; i una altra cultural, amb na actuació de la cantant lírica Olga Shvydka. L’acte compta amb la col·laboració del Punt del Voluntariat i la Coordinadora de Casals i entitats de gent gran.

Categories Gent gran Tags activitats de gent gran, cicles de vida