PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 

GENT GRAN

 

24
Setembre
2021

La lluita contra la ‘bretxa digital’ o la gestió emocional, activitats destacades del programa per a persones grans del curs 2021/2022

La lluita contra la ‘bretxa digital’ o la gestió emocional, activitats destacades del programa per a persones grans del curs 2021/2022

El programa d’activitats per a persones grans encara un nou curs amb l’objectiu d’anar recuperant la normalitat –afectada per la pandèmia- en els equipaments municipals de gent gran. A partir de l’octubre i fins al mes de juny s’ha programat una oferta d’activitats variada encaminada a estimular l’envelliment actiu i la millora de la qualitat de vida de les persones grans.

Els quatre equipaments municipals (Alexandra, Sant Oleguer, Parc Central i Antic Mercat de Sant Joan) han dissenyat una programació amb diferents opcions i algunes novetats.

Destaquen els tallers sobre eines telemàtiques, la identitat digital i les noves formes de comunicació, una experiència iniciada a principis d’aquest any. L’objectiu d’aquesta formació és evitar que aquestes persones quedin despenjades socialment per l’anomenada “bretxa digital”. Es tracta d’una mesura en el Pla COVID.

Els cursos els impartirà personal formador de la Fundació Cívica Oreneta del Vallès. S’hi aprendran elements telemàtics d’utilitat per a les juntes de les entitats, però també com a ús individual i quotidià: navegar per internet, ús del correu electrònic, funcionament de les plataformes de videoconferència, utilització de les xarxes socials o d’eines ofimàtiques.

Gestió emocional

Els tallers de gestió emocional són un altre dels punts destacables de la programació, ja que les persones grans s’han vist afectades particularment pels efectes de la pandèmia, com ara els períodes de confinament o la impossibilitat de participar en la vida social. Els participants aprendran tècniques per descobrir que és el que els fa estar inquiets, detectant l’origen de les seves emocions i trobant alternatives per treballar-ho i sentir-se millor.

Altres activitats ja habituals que formen part del programa són les relacionades amb les arts, la cultura i la música; els tallers de memòria i activitats de salut; habilitats i aficions; xerrades, exposicions i visites culturals, i els habituals programes d’excursions i d’activitat física. En l’apartat d’idiomes s’inclou com a novetat el francès, que s’afegeix a l’anglès i l’italià ja ofertats en altres cursos.

Envelliment actiu

Tal i com es va fent els últims anys, l’objectiu de l’Ajuntament de Sabadell és el d’optimitzar les oportunitats de l’envelliment actiu a través d’una sèrie d’activitats formatives, de lleure i d’activació física i mental programades al llarg de tot l’any.

Aquestes activitats i tallers es complementen amb les activitats que programen les Entitats de gent gran, i es realitzen als equipaments municipals per a la gent gran (Antic Mercat de Sant Joan, Espai Sant Oleguer (del Complex Sant Oleguer), Espai Alexandra (del Complex Alexandra), Espai Parc Central (del Complex Parc Central) i als espais de les entitats de la ciutat (com ara l’oferta del Casal de Gent Gran de Can Rull).

Per mitjà de les activitats es pretén que les persones grans puguin desenvolupar habilitats i capacitats que els ajudin a ampliar coneixements compartint interessos, i reforçant els lligams personals i socials, evitant l’aïllament.

En aquests equipaments es programa una gran varietat d'activitats: Informàtica, comunicació i idiomes; Arts, cultura i música, Habilitats I aficions; Activitats físiques, dansa I natura; Activitats d'estimulació cognitives; i Promoció de les activitats tradicionals catalanes i del lleure.

Informació i inscripcions

Per conèixer l’oferta d’activitats dels equipaments de gent gran, així com el procediment per inscriure’s, es pot consultar el web municipal de Cicles de Vida. Aquest any, els programes (en PDF) incorporen un codi QR per poder disposar i consultar l’oferta als dispositius mòbils.

Categories Gent gran Tags activitats de gent gran